u punom sjaju /

Tomašević predstavio Advent: 'Bit će najbolji do sad'. Otkrio i kako planira uštedjeti

Image

Danas je svečano obilježavanje povodom 60. godine Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu

4.11.2022.
11:09
VOYO logo

Na konferenciji za medije u Hotelu Sheraton predstavlja se manifestacija Advent Zagreb 2022. O manifestaciji govori Tomislav Tomašević, gradonačelnik grada Zagreba; Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba; Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa; te Sabina Ćerimagić Babić, regionalna predstavnica za marketing Turkish Airlinesa.

Advent kreče u subotu 26.11., a trajat će do 7.1. 2023. Održat će se na više od 20 lokacija, od Trga bana Jelačića, Gornjeg Grada, Tomislavca do HNK, tunela Grič, adventski program u Zoo i drugim dijelovima grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već po interesu medija vidim da idemo prema Adventu koji ne da će zasjati u punom sjaju konačno nakon dvogodišnje stanke nego će biti bolji nego ikada prije. Znate da smo 2020. i 2021. godine imali pandemiju i potres tako da je to itekako utjecalo na koncept Adventa. Prošle godine smo imali taj jedan prijelazni Advent", kazao je Tomašević.

Image
provedeni natječaji /

Tomašević najavio da će Grad na Adventu zaraditi višemilijunske iznose, komentirao i koncesionare

Image
provedeni natječaji /

Tomašević najavio da će Grad na Adventu zaraditi višemilijunske iznose, komentirao i koncesionare

Poručio je da će se održati više od 100 koncerata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bitni su kvalitetan sadržaj i program, ali i transparentnost", naglasio je.

"Što se tiče dodjele kućica i same manifestacije, odlučili smo se za jedan hibridni model. Za neke lokacije smo ostavili metodu aukcije za ugostiteljske sadržaje i prigodnu prodaju međutim da bi dobili kvalitetan program odlučili smo se i za natječaj", objašnjava.

"Raspisali smo natječaj za organizatore manifestacija na javnim površinama koje su uz predviđene troškove morali ponudiit što bolji program", dodao je.

Na Gornjem gradu se otvara Muzej ikona, a u Muzeju Grada Zagreba se otvara radionica puhanja staklenih kuglica. Žive jaslice će ove godine najvjerojatnije biti na Opatovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Staroj Vlaškoj će biti organizirani kulturni programi petkom, subotom i nedjeljom, dok će na Trgu Franje Tuđmana biti zabavni park.

Programi će se organizirati i u drugim gradskim muzejima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turistička zajednica će okititi i pročelje zgrade HNK u kojem će biti organizirane predstave.

"Jako nas veseli da su se javili i obrtnici koji će imati punkt s radionicama s najmlađe. Imat ćemo i Advent u zoološkom vrtu, on će biti najduži", rekla je Bienenfeld.

Digitalni nomadi će održati digitalnu konferenciju. "Zagreb je 5. na listi najboljih gradova za život digitalnih nomada, kaže Bienenfeld. Održat će se i adventski Zagreb Run, dodala je.

Uz Hilton Garden će biti postavljeno klizalište, a programi će se odvijati i u drugim hotelima u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Besplatan prigradski promet vlakom'

Direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo kazao je da će putnicima za vrijeme leta biti posluženi zagrebački zalogaji, a avion će biti ukrašen simbolima Zagreba. Grad će biti povezan s preko 300 destinacija u svijetu.

Sabina Ćerimagić Babić iz Turkish Airlinesa kazala je da će povezivati Zagreb s Amerikom, Afrikom i Bliskim i Dalekim istokom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, od 16 do 24 sata će biti uveden besplatni prigradski promet vlakom.

U Milanu će voziti tramvaj s reklamom zagrebačkog Adventa, dok će u Ljubljani i Mariboru oslikani biti autobusi.

Upitan je o štednji energije tijekom Adventa.

"Lampice će se paliti pola sata kasnije i pola sata ranije gasiti. Božićne LED lampice su najmanji potrošač energije", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb je ranije imao 900 tisuća kuna prihoda, a ove će imati 4.2 milijuna kuna, rekao je Tomašević.

"Bit ćemo u plusu više nego ikad", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo