'SUZBIJANJE KOMARACA IDE POJAČANO' / Tomašević o komarcima i nepokošenoj travi: 'Svatko tko ima dvorište zna da trava ovo ljeto raste kao luda'

'Obnova od posljedica nevremena u sprnju, a pričamo o 130 objekata koji su stradali, u smislu škola i vrtića, a posebno jako škola u Brestju, Sesvetskoj Sopnici, Augusta Harambašića, gimnazija u Sesvetama. Sve četiri će biti spremne za početak nove školske godine', zaključio je Korlaet

22.8.2023.
11:12
VOYO logo

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet obići će energetski obnovljenu Školsku sportsku dvoranu Peščenica, a tamo će održati i redovitu konferenciju za novinare.

Prvo je govorio o novoj, obnovljenoj školskoj dvorani. Poručio je da gotovo 40 godina nije bilo gotovo nikakvih ulaganja u tu dvoranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgledala je kao ruševina, kao da se ne koristi. S druge strane sada se tu završava novi parket, ide novo opremanje, novi semafor, novi sustav grijanja", rekao je Tomašević.

Dvorana bi u funkciji trebala biti od početka listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević je istaknuo da je u sportsko upravljanje uloženo dodatno 10 milijuna kuna u sportske objekte.

"Sljedeće godine ćemo pojačati sedam puta više ulaganja, dakle 10 milijuna eura u Jarune, različite dvorane."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim su novinari krenuli postavljati pitanja. Zanimalo ih je koliko se škola planira obnoviti i urediti ih na isti način.

O obnovi nakon nevremena

"Što se obnove tiče, pet je još ostalo velikih zahtjevnih, cjelovitih obnova. Tri su u tijeku, Tituš, Gornjogradska i prva ekonomska, nakon toga vrlo brzo kreće ŠPUD, a peta zgrada je na Šalati. Pripremamo cjelovitu obnovu", rekao je zamjenik Korlaet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tih pet kreće, i na taj način bismo kompletirali obnovu s brojkom 175, što sanacija, što konstruktivnih sanacija, što cjelovitih obnova do početka sljedeće školske godine", rekao je.

"Obnova od posljedica nevremena u sprnju, a pričamo o 130 objekata koji su stradali, u smislu škola i vrtića, a posebno jako škola u Brestju, Sesvetskoj Sopnici, Augusta Harambašića, gimnazija u Sesvetama. Sve četiri će biti spremne za početak nove školske godine", zaključio je Korlaet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEVRIJEME U ZAGREBU /

Nevrijeme protutnjalo i Zagrebom. Čupalo drveća, pala obilna kiša. Ovo su fotografije

Image
NEVRIJEME U ZAGREBU /

Nevrijeme protutnjalo i Zagrebom. Čupalo drveća, pala obilna kiša. Ovo su fotografije

Gradonačelnik je otkrio da je Kulturni centar Travno dobio novu ravnateljicu, a riječ je o Gordani Šojat koja je mandat dobila na četiri godine.

"Ono što sam vidio vezano za njezin program jest da se Upravno vijeće slaže s onime što je ona predložila, a odnosi se na pokretanje kluba za mlade, inkluziju djece i odraslih. Radi se o dugogodišnjoj zaposlenici Centra, tako da dobro poznaje instituciju”, pojasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stižu rabljeni tramvaji

Raspisan je natječaj za kupovinu rabljenih tramvaja, kazao je gradonačelnik i podsjetio da je nedavno potpisan ugovor o kupnji 20 novih tramvaja.

"Trebaju dvije godine da se oni proizvedu. Mi te dvije godine nemamo zbog postojećih problema pa smo odlučili kupiti rabljene dok ne dođu novi. Na tom natječaju smo dobili ponudu njemačkog grada Augsburga. Riječ je o niskopodnim tramvajima koji su kompatibilni s našim tračnicama. Riječ je o 11 tramvaja vrijednosti 2,700 milijuna eura. Tramvaji su stari 15,20 godina što je manje godina od naših koji su stari neki 27 godina, a neki i 50", podsjetio je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su Tomaševića upitali oko toga zašto Zagreb izgleda toliko loše, zapušteno.

Zagreb (ne)pokošen

"Očito smo zaboravili, tj. neki su zaboravili činjenicu da je Grad Zagreb pogodila najteža oluja u povijesti Zagreba", započeo je gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko tko ima doma dvorište zna koliko je trava rasla ovo ljeto. Trava raste kao luda jer smo od svibnja imali praktički tropsku klimu. To je dovelo do stanja kakvo nikad nismo imali. Mi upravljamo Zrinjevcem dvije godine, i jesmo li prošle i pretprošle godine imali takvo stanje? Sve to u kombinaciji sa snažnom olujom koja je nanijela štetu. U rujnu će se stanje stabilizirati", odgovorio je.

Na pitanje odvozi li se otpad u gradu dovoljno redovito, Tomašević odgovara da je ovog ljeta odvezeno dvostruko više biootpada nego prošloga ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suzbijanje komaraca?

O tome kako se radi na suzbijanju komaraca poručio je:

"Dosad kada govorimo o žalbama građana, imali manje žalbi za komarce nego prošle dvije godine. Suzbijanje komaraca ne da ide normalno, nego ide i pojačano. Programi su pojačani i radit će se do kraja godine", kazao je i pozvao građane da se jave tvrtkama koje se time bave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo manje prijava građana ove nego prošle godine. Sada smo imali prijave zbog komaraca na Jarunu i ovog petka se ide dodatno suzbijati komarce", najavio je gradonačelnik.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo