REDOVNA KONFERENCIJA / Tomašević: 'Uskrs i Uskrsni ponedjeljak proglasit ću Sajamskim danima'

Tomašević je najavio kako će Uskrs i Uskrsni ponedjeljak ( 31. ožujka i 1. travnja) biti sajamski dani.

19.3.2024.
11:07
VOYO logo

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet obišli će gradilište tržnice Vrapče, nakon čega su održali redovitu konferenciju za novinare.
Radovi na izgradnji nove, suvremene tržnice počeli su prošli tjedan, a riječ je o prvoj velikoj kapitalnoj investiciji u tržnice u Zagrebu nakon gotovo 30 godina.
Vrijednost projekta je 2,3 milijuna eura.

Image
Foto: Emica Elvedji/Pixsell

"Tržnica Vrapče bila je jedna od naših obećanja u kampanji. Radovi traju tjedan dana, stari objekt je srušen, a nova bi trebala biti gotova do Božića. Zatvoreni dio je 500 kvadrata, otvoreni dio će biti s pomičnim štandovima i bit će multifunkcionalni prostor", kazao je Tomašević te naglasio daje ovo prva kapitalna investicija u gradske tržnice u 30 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da planiraju investicije i u Utrinama, Trešnjevki.

Image
UZROCI ODRONA SE JOŠ ISTRAŽUJU /

Tomašević o sanaciji Jakuševca: 'Moguće je da će radovi početi i ranije od planiranog'

Image
UZROCI ODRONA SE JOŠ ISTRAŽUJU /

Tomašević o sanaciji Jakuševca: 'Moguće je da će radovi početi i ranije od planiranog'

Naglasio je kako se radi na studiji o revitalizaciji tržnica te da se ne može u puno europskih gradova svaki dan kupiti svježe voće i povrće, a da je njima cilj unaprijediti tu tradiciju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo da budu tržnice na ponos svim građanima".

Najavio je i kako će Uskrs i Uskrsni ponedjeljak ( 31. ožujka i 1. travnja) biti sajamski dani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako da će biti omogućena prigodna prodaja na cvijeća kioscima, štandovima i ostalim mjestima izvan prodavaonice kao sastavni dio sajamskih događanja. Želim to što prije najaviti da se prodavači mogu pripremiti i želim to što prije formalizirati potpisivanjem odluke. To se odnosi na cijeli grad Zagreb".

O parkirnim mjestima

Nova odluka o rezerviranim parkirnim mjestima trenutno je u savjetovanju pa se Tomašević osvrnuo i na to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao što smo uveli reda u korištenju poslovnih prostora i gradskih stanova i red u korištenje terasa sada ćemo uvesti red u korištenje parkirnih mjesta. Do 13. travnja je u savjetovanju, očekujem da će biti izglasana 25. travnja", kazao je Tomašević.

" Utvrdili smo da u centru imamo oko 2000 rezerviranih parkirnih mjesta koja koriste državne institucije, udruge, stranke, veleposlanstva, privatna poduzeća suprotno propisima te da o tome nikada nije vođena evidencija. Ne samo da su mimo propisa rezervirana ta mjesta, šakom i kapom su se dodjeljivala, samo nekolicina tih mjesta se plaćala. Velika većina od tih 2000 se koristila besplatno", rastumačio je zagrebački gradonačelnik te dodao kako će se većina tih mjesta vratit u cirkulaciju i to prvenstveno za stanovnike centra grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik je istaknuo i kako su uveli nove kriterije te da pravna osoba ima pravo na tri mjesta koja smiju isključivo ispred sjedišta ili poslovnog prostora u krugu od sto metara.
" Maksimalno 10 posto parkirnih mjesta u ulici će moći biti rezervirana, a svi će podnijeti nove zahtjeve. Iznimno, državna tijela mogu dobiti više od tri mjesta, ali uz naplatu. Moguće je i da veleposlanstvo dobije više od tri, ali također uz naplatu i samo ako hrvatsko veleposlanstvo ne plaća parking u toj zemlji", naglasio je Tomašević.

Roditelji koji ostavljaju djecu u vrtiću dobit će svojih pet parkirnih mjesta koja će se moći koristiti od 7 do 9 i od 15-17 sati, ali samo na 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo