Obrane od poplava / Uživo s terena: 'Vrh vodenog vala u Petrinji se očekuje sutra. Kuće nisu ugrožene'

Image

Jutros je u Gospiću pada prvi ovosezonski snijeg, palo je tek jedan centimetar, ali proteklih dana bilo je dosta kiše. To je na nekim manjim prometnicama izazvalo i poplave

19.1.2023.
17:23
VOYO logo

Naš reporter Matija Mlinarić bio je na samom ulasku u Petrinju.

Je li opasnost od poplava na tom području završena, otkrila nam je voditeljica ispostave Hrvatskih voda u Sisku Tatjana Dvoranić Kardaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazala nam je u uvodu kako već dva dana, kontinuirano radi na ojačavanju i stabilizaciji privremenih nasipa od box barijera, na desnom nasipu rijeke Kupe kod Petrinje.

"Nadam se da će i ovaj vodni val uredno proći. Ovo nam je četvrti vodni val koji dolazi od rujna, box barijere moramo stalno kontrolirati, ojačavati, pregledavati i stabilizirati", kazala nam je Dvoranić Kardaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje jesu li kuće sigurne, odgovorila je kako jesu. "Povećali smo sigurnost ovog sustava obrane od poplava, normalno uvijek postoji mogućnost incidentnih situacija, ali zato smo tu da možemo reagirati", govori voditeljica ispostave Hrvatskih voda u Sisku.

Dodala je i kako se vrh vodenog vala u Petrinji očekuje tijekom sutrašnjeg popodneva i večeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeke su prijetile i izlijevanjem i u Lici. Najgore je bilo na području Gospića i Otočca, s najnovijim informacijama s terena nas je izvijestila naša Nikolina Radić.

Jutros je u Gospiću pada prvi ovosezonski snijeg, palo je tek jedan centimetar, ali proteklih dana bilo je dosta kiše. To je na nekim manjim prometnicama izazvalo i poplave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stanje je normalizirano, jutros od 11 sati ukinute su sve mjere izvanredne mjere obrane od poplava. Sve prometnice koje su do jučer, a bilo ih je ukupno pet zatvorenih, od jutros su potpuno u funkciji i promet se odvija nesmetano na području cijelog grada", kazao nam je načelnik Stožera civilne zaštite grada Gospića Milan Mataija.

"Mi smo naviknuli na snijeg, kraj siječnja je, snijega nema. Božić, Nova godina su prošli bez snijega. Željno iščekujemo snijeg", dodao je načelnik Stožera CZ iz Gospića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve službe su spremne. Čekamo snijeg, zimska služba je uvijek dobro organizirana i ne bi trebalo biti problema", zaključuje Milan Mataija.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike