Sjednica Vlade / Plenković: 'Do sada je utrošeno 780 milijuna eura za obnovu Banovine i Zagreba. Nastavit ćemo istim tempom'

Image
Foto: Marko Prpić/Pixsell

Premijer je u uvodnom govoru sjednice Vlade rekao kako je zadovoljan potporom Ukrajini, ali i mjerama ponoći koje su omogućile manje cijene goriva. Spomenuo je kako će se razgovarati o novom Prijedlogu odluke donošenja nacionalne strategije zdrave prehrane za učenike

27.4.2023.
9:17
Marko Prpić/Pixsell
VOYO logo

Na dnevnom redu sjednice Vlade su aktualne informacije vezane za potres, nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o financijskim konglomeratima, interpelacija o radu Vlade Republike Hrvatske radi postupanja Vlade Republike Hrvatske vezanih uz potporu bankama i brojne druge teme.

Premijer Plenković istaknuo je čime se Vlada do ovaj tjedan bavila, istaknuvši posjet Osijeku, napomenuvši ministra Butkovića koji je bio na otvaranju treće etape brze ceste Bjelovar- Virovitica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuo je uobičajenje radnje vezane za potporu Ukrajini.

Spomenuo je posjet Jasenovcu i Uštici u sjećanje na Holokaust.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer je stiglo 19 ukrajinskih ranjenika u Hrvatsku, a riječ je o dogovoru koji su postigli sa Zelenskim koje je dočekao ministar Medved.

Održana je i telefonska sjednica u kojoj su razgovarali o naftnim derivatima te je istaknuo kako su cijene goriva u ponedjeljak pale, te je podsjetio kako je to bilo moguće zbog mjera Vlade, jer bi inače bile 20 centi skuplje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer je s ministricom turizma bio na ostvaranju Drugog svjetskog kongresa, kojeg ističe kao vrlo važan za međunarodno prepoznavanje Hrvatske.

Jučer su bili na 780 milijuna eura iskorištenih iz Fonda solidarnosti za obnovu Banovine i Zagreba te će do kraja lipnja iskoristit svih milijardu i tri milijuna eura koje imaju na raspolaganju za obnovu, je pozvao sve korisnike i resore da ulože maksimalan napor kako bi se zaključili i tehnički aspekti aktivnosti obnove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je kako je Hrvatska jedina država kojoj su sve tri kreditne agencije podignule kreditni rejting, a dvije od toga za čak dva stupnja. 

Izdvojio je kako će se razgovarati o Prijedlogu odluke o donošenju ancionalne strategije za provedbu školske sheme proizvoda za djecu u školi, kojima bi se poboljšala zdrava prehrana učenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo