OBILAZAK BOLNICE / Beroš poslao poruku svim roditeljima zbog petardi. Nastradalo i dijete (3,5) zbog pirotehnike

Image
Foto: RTL

Doktor Zoran Barčot rekao je da su prošle subote imali dijete od tri i pol godine koji je bio kolateralna žrtva jer je stariji dječak pred njim bacio petardu. Zadobio je opekline na licu, ali sada je dobro

23.12.2022.
13:05
RTL
VOYO logo

Na današnjoj konferenciji za medije povodom obilaska radova obnove nakon potresa te novoobnovljenog dijela Klinike za dječje bolesti Zagreb, govorio je ministar zdravstva Vili Beroš koji će se dotaknuti slučaja devetogodišnjeg djeteta kojem je petarda raznijela ruku prije dva dana.

Dijete više nije u životnoj opasnosti, ali trajno će ostati osoba s invaliditetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji je sudjelovao i ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb Goran Roić.

Image
POZIVAJU NA OPREZ! /

Liječnik o dječaku kojem je petarda raznijela šaku: 'Da vidite slike, izgubili biste volju za ručkom'

Image
POZIVAJU NA OPREZ! /

Liječnik o dječaku kojem je petarda raznijela šaku: 'Da vidite slike, izgubili biste volju za ručkom'

Nakon što je ravnatelj Roić prezentirao sve novitete oko Klinike, okupljenima se obratio i ministar Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Realizirali ste 3 projekta od 52 projekta u zdravstvenom sustavu, pokazali ste da se može i mora uskladiti i dalje zdravstvena briga o pacijentima, a istovremeno i briga o pacijentima", rekao je Beroš.

Nakon uvodnih riječi, odgovarao je na pitanja novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O manjku doktora...

Beroš se osvrnuo oko slučaja gdje su mještani morali sami opremiti ordinaciju, odnosno o nedostatku liječnika u pojedinim dijelovima Hrvatske.

"Molim vas samo da moj odgovor ne shvatite kao pokušaj moje eskulpacije. Znam da sam kao prvi čovjek sustava odgovoran za takve stvari, ali ne i jedini. Stoga to pitanje nedostataka liječnika i infrastrukture moramo rješavati zajedno sa onima koji su po zakonu nositelji primarne zdravstvene zaštite, a to su županije", rekao je pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bježim od svoje odgovornosti, ali i sada ću zatražiti očitovanje od zadarskog Doma zdravlja o stanju infrastrukture."

O devetogodišnjaku i petardi

Osvrnuo se i na slučaj 9-godišnjaka kojem je petarda raznijela ruku prije dva dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upotreba pirotehničkih sredstva je opasna i u pojedinim slučajevima može polučiti teške tjelesne ozljede pa i doživotnu invalidnost. Iz godine u godinu upozoravamo o tome, senzibiliziramo javnost na opasnost tih aktivnosti i apeliram na sve roditelje na taj problem. Vidimo u ovom slučaju 9-godišnjaka što se može dogoditi i neka to bude pouka svima nama, a pogotovo korištenje ovakvih sredstava u dječjoj dobi je veliki rizik", rekao je.

"Ubrzo će zaživjeti izmjene zakona i one su određeni okvir što želimo promijeniti u zdravstvu. Jedna od prvih stvari je jačanje preventive, početkom veljače sjest ćemo sa strukom, predložiti novi koncept prema dobi i spolu, krenut ćemo sa svim građanima starijim od 45 godina i na njihovim preventivnim pregledima, poraditi na ranom otkrivanju bolesti", poručio je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doktor Zoran Barčot rekao je da su prošle subote imali dijete od tri i pol godine koji je bio kolateralna žrtva jer je stariji dječak pred njim bacio petardu. Zadobio je opekline na licu, ali sada je dobro.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo