vukovarski gradonačelnik / UŽIVO iz Vukovara uoči Dana sjećanja! Penava za Danas komentirao Milanovića, Plenkovića i SDSS

Što se tiče dvojezičnih ploča u Vukovaru, Penava kaže, da vjeruje će na sjednici gradskog vijeća u drugoj polovici prosinca biti donesen novi statut grada

11.11.2022.
19:32
VOYO logo

Program za Dana sjećanja u Vukovaru je i službeno objavljen, a opcija dviju kolona, uvjeravaju svi glavni akteri, ne postoji ni u primisli.

Kritika na račun Vlade kao organizatora iz Vukovara ima, a predsjednik Milanović izbjegao je susret sa svojim omiljenim ministrom jer na Dan sjećanja ide u Škabrnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizacija je gotova i ove se godine očekuju tisuće ljudi. Bio državni Vrh na čelu kolone u ljubavi, ili ne u kolonu sjećanja su pozvani - svi.

Iz Vukovara se uživo javio Goran Latković te je ragovarao s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
18.11. /

Penava objavio program za Dan grada: 'SDSS ponovno izbjegava Kolonu sjećanja'

Image
18.11. /

Penava objavio program za Dan grada: 'SDSS ponovno izbjegava Kolonu sjećanja'

Politizacija Dana sjećanja

"Ako hoćete biti naivni i vjerovati da bi ipak značaj i težina Vukovara dominirala nad njihovim međusobnim odnosima i relacijama i u tom kontekstu želim im poslati poruku da je Vukovar daleko iznad relacije bilo koje dvije osobe pa čak i predsjednika i premijera. Mislim da su nam to demonstrirali posljednju godinu", smatra Penava.

Vukovarski gradonačelnik kaže da su obojica i premijer i predsjednik dobrodošli te da su si trebali pružiti ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvažavam i to da se uvijek netko treba pojaviti i u nama prijateljskoj općini Škabrnja i to je istina", dodao je.

Komentirao je (ne) dolazak članova SDSS-a u Vukovar te je kazao kako su dobrodošli i pokloniti se žrtvi Vukovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali da bi došli u Vukovar ne mogu doći 17. studenog u taj isti Vukovar i baciti vijence za nekakve imaginarne srpske žrtve", naglasio je Penava.

Što se tiče dvojezičnih ploča u Vukovaru, Penava kaže, da vjeruje će na sjednici gradskog vijeća u drugoj polovici prosinca biti donesen novi statut grada te kada bude donesen biti će upućeno svim institucijama da natpisi u gradu trebaju biti napisani na latiničnom pismu i hrvatskom jeziku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon donošenja te točke očekujem da nas svi drugi puste na miru i da zajedno s pripadnicima iz srpske nacionalne manjine krenemo graditi zajednički suživot iz onog vremena gdje smo stali iz 2013. godine pa na dalje", zaključio je vukovarski gradonačelnik.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo