"UŽIVO IZ SLUČAJNE DRŽAVE": / Provjerite jesu li i vaši 'lajkovi' iskorišteni u predizborne svrhe

Image
Foto: Facebook

Nakon što je nedavno Facebook pojednostavio proceduru spajanja i preimenovanja stranica na ovoj popularnoj društvenoj mreži, počele su manipulacije i zalouporabe.

2.11.2015.
22:59
Facebook
VOYO logo

Popularna stranica "Uživo iz zagrebačkih tramvaja" preimenovana je prije nešto više od mjesec dana i to, piše portal Netokracija, negdje u vrijeme kad su političke opcije počele pojačano komunicirati na društvenim mrežama.

Kad se postane dio predizbornog spina?

Stranica nastala po uzoru na druga internetska mjesta na kojima slučajni prolaznici dijele fotografije iz javnog prijevoza promijenila je ime i tematiku – sada se zove Uživo iz slučajne države, a na njoj se postavlja sadržaj koji je očito usmjeren protiv Socijaldemokratske partije Hrvatske u sklopu predizborne kampanje. Problem? Označili ste da vam se sviđa stranica koja na duhovit ili manje duhovit način donosi svakodnevne situacije, a postali ste dio predizbornog spina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj da ste postali fan jedne stranice, a onda odjednom neke druge nije usamljen u predizborno doba. Dogodila su se i spajanja različitih Facebook stranica u jednu, kako bi na kraju politička opcija imala veći broj fanova.

Jeste li i sami "zaprljani"?

Prljava kampanja je oko nas, i online i offline, a bilo bi suludo očekivati se neće posezati za ovakvim trikovima. No, kad sami postajete "oružje”" odnosno lice koje podržava određenu političku opciju bez da ste toga svjesni, nekako se i sami osjećate zaprljanima, piše Netokracija.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netokracija.com/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo