odlazak s pantovčaka / Uzele povlasticu 6+6: Savjetnice bivše predsjednice plaćat ćemo još godinu dana

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL

Riječ je o bivšoj savjetnici za društvene djelatnosti i mlade Renati Margaretić Urlić i šefici protokola Tini Tödtlin

22.2.2020.
11:18
Tomislav Miletic/PIXSEL
VOYO logo

Dvije bivše savjetnice Kolinde Grabar-Kitarović primat će plaću još godinu dana nakon isteka mandata.

One su odlučile da još šest mjeseci primaju punu plaću kakvu su imale na Pantovčaku te zatim još šest mjeseci polovinu dužnosničke plaće. Riječ je o bivšoj savjetnici za društvene djelatnosti i mlade Renati Margaretić Urlić i šefici protokola Tini Tödtling, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Mirjana Hrga, savjetnica predsjednice za strateške politike i odnose sa Saborom i Vladom, na vlastiti zahtjev razriješena je dužnosti odmah nakon izbora. Nakon toga ima pravo još tri mjeseca pune plaće te još tri mjeseca umanjene. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebni savjetnici kao što su Mate Granić, Ante Deur, Anđelko Akrap, Tomislav Mađar te Nenad Bakić nakon razrješenja nemaju nikakvih materijalnih prava jer su svoje funkcije obnašali volonterski. 

Bivša glasnogovornica Ivana Crnić vraća se u Ministarstvo vanjskih poslova, a bivša predstojnica Ureda Anamarija Kirinić u Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Zrinko Petener, savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost, vraća se u Ministarstvo obrane. Sebastian Rogač, savjetnik za vanjsku politiku, vraća se u Ministarstvo vanjskih poslova. Bivši savjetnik za gospodarstvo Marko Primorac, vratit će se na Ekonomski fakultet u Zagrebu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo