Uz račune za komunalije dijele i HDZ-ove letke

28.3.2011.
16:17
VOYO logo

Letci se kuvertiraju u Inkasatoru tijekom radnog vremena, a više od deset radnika u poslijepodnevnim satima obilazi mjesne odbore i gradske četvrti, za čija će se vijeća 3. travnja održati izbori, te na adrese platiša komunalnih i sličnih usluga dostavljaju predizborni materijal u Karlovcu vladajuće stranke.

Raznosačima je za taj posao obećana dodatna zarada. No, tko to plaća? Promovira li se HDZ na teret poreznih obveznika i odakle stranci pravo da se služi podacima o klijentima Inkasatora, kojima su letci osobno adresirani?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor tvrtke i istaknuti lokalni HDZ-ovac Vlatko Ivka obećao je dati podatke. Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i gradonačelnik Damir Jelić SMS-om je novinare uputio na stranačkog kolegu i pročelnika Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Uđbinca.

"Uđbinac sve zna. Živjeli!", poručio je Jelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Inkasator je tvrtka na tržištu i za određenu naknadu može pružati i naplatiti usluge, pa tako i HDZ-u, a više detalja o tom poslu dobit ćete danas. Letke je prema ugovoru tiskala za to registrirana tvrtka", odgovorio je Uđbinac.

Nitko ne zna cijenu

Glasnogovornica Inkasatora i predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Daliborka Jurković tvrdi da usluge distribucije i kuvertiranja HDZ-ovih letaka Inkasator naplaćuje stranci po tržišnim cijenama. No, nitko od odgovornih ne zna reći koliko se točno naplaćuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednika Gradske organizacije SDP-a Josipa Benčića zanima kako će HDZ zatvoriti predizbornu financijsku konstrukciju.

"Već znam da za usluge Inkasatora SDP nema dovoljno sredstava. Svi se zalažu za štednju, pa je u redu da se počne štedjeti od sebe", kaže Benčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruka građanima

Županijski povjerenik Hrvatskih laburista – Stranke rada Nikola Vuljanić kaže da njegova stranka političku promidžbu ne bi nikada obavljala putem Inkasatora, kada bi i imala novca za to.

"Za usluge te tvrtke nemamo financija. Nemamo ni torbare za skupljanje novca. Vjerujemo da su građani shvatili koga više ne žele na vlasti. Ovo je finale", komentira Vuljanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103040028006 arti-201103110514006 arti-201103040127006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo