UZ PROMJENU SATA STIŽE NAM I PROMJENA VREMENA: / Prognoza za vikend ne donosi dobre vijesti, ali od ponedjeljka...

Image

Nakon toplog i sunčanog petka, vikend će obilježiti porast naoblake, kiša u kopnenim krajevima, zahladnjenje, ali i prelazak na ljetno računanje vremena

26.3.2021.
9:32
VOYO logo

Prostrano polje povišenog tlaka ovih nam je dana donijelo sunčano i nešto toplije vrijeme. No, frontalni poremećaji sa sjeverozapada, koji će, doduše oslabljeni, stići do nas tijekom vikenda mogli bi narušiti stabilne prilike. Tako će tijekom petka biti uglavnom sunčano. Ujutro i prijepodne bi oblaka ponegdje moglo biti u unutrašnjosti i u Podunavlju. Vjetar najprije slab, a potom će poslijepodne okrenuti na umjeren južni i jugozapadni, na moru i jugo. Jutro je manje hladno od ranijih, a temperature će ponegdje na kopnu doseći i 20 stupnjeva, sumirao je RTL-ov meterolog Dorian Ribarić vrijeme prije vikenda, odnosno promjene vremena.

Image
Image

Vrijeme za vikend

"Na moru će vikend proteći uz vrijeme po jugu, izraženije u subotu kada može imati i jake udare. Oblačit će se već rano ujutro, a najviše će se oblaka skupljati, kako to obično biva, na širem riječkom području gdje se najprije i očekuje mjestimice slaba kiša. Do večeri će porasti vjerojatnost za koju kap i duž ostatka obale, no prema jugu će uglavnom i ostajati suho. Nedjelja donosi slabljenje južine i postupno razvedravanje, a temperatura se neće znatnije mijenjati", prognozirao je Ribarić vikend na obali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kopnu će, pak, prvi dio subote biti sunčano i relativno toplo, da bi se mjestimična kiša do kraja dana i pogotovo u noći na nedjelju iz gorja proširila i na ostatak unutrašnjosti. Na vrhovima planina moguća je susnježica i snijeg. Srećom, oborine će, prema Ribarićevoj prognozi, brzo prestati, no iza njih će ostati dosta oblaka i svježina. Od ponedjeljka se očekuje povratak u sunčaniju i topliju rutinu.

Image
Image

Promjena sata

Tako nam predstojeći vikend donosi čak dvije razmjerno nepovoljne promjene - meteorološku i kronološku. Naime, u kišnoj noći sa subote na nedjelju prelazimo na ljetno računanje vremena. "Gubimo sat sna, a prije toga će nam glavobolje zadavati izražena južina. Srećom, neće biti ni obilnih oborina ni olujnog vjetra, a i proljetna toplina ubrzo će opet početi", zaključio je meteorolog Ribarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo