Uz brojnu pratnju policije krenuo Zagreb Pride

Središtem glavnoga grada Hrvatske marširaju lezbijke, gejevi, biseksualci, transrodne i queer osobe.

19.6.2010.
16:46
VOYO logo

Hrvatska je policija, podsjetimo, nakon što je dozvolila anti-gay prosvjed mladeži HČSP-a i Hrvatskih fašista, po prvi puta u devet godina zabranila da se povorka Zagreb Pride kreće cestama centra glavnoga grada.

Zbog tog prvog udruga za zaštitu prava lezbijki Kontra najavila je tužbu protiv ministra policije Tomislava Karamarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 14 sati u subotu započelo je okupljanje na Trgu žrtava fašizma. A Povorka ponosa trenutno se kreće ulicama središta grada. One su samo u subotu prigodno preimenovane: Račkoga u Bipsić Straße, Trg hrvatskih velikana u Lezbožedni trg, Jurišićeva u Trans aleja, Trg bana Jelačića u Trg Stonewallske pobune, Gajeva u Gayeva ulica, Tesilna u Ulica Zagreb Pridea, a Zrinjevac u Park Ponosa.

Predviđena su tri zaustavljanja: na Trgu burze, Trgu bana Jelačića i na skretanju iz Tesline u Park Zrinjevac, pored mjesta gdje se nalazila zagrebačka sinagoga. "Na Trgu bana Jelačića, ispod zastava duginih boja, masovno ćemo se ljubiti ili grliti, već kako se tko bude u tom trenutku osjećao. Tako ćemo proslaviti slobodu seksualnog i rodnog izražavanja i bogatstvo i mnogostrukost tjelesnih praksi svih ljudi", najavili su organizatori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 16 sati održat će se javni skup "Hrvatska to može progutati", a zatim počinje zabavni program i koncert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo