UVOĐENJE PROPUSNICA POSVE JE IZVJESNO: / Bit će teže dobiti ih nego proljetos, a evo kakva će biti procedura

Image
Foto: Hrvoje Jelavić / PIXSELL

Svi koji će tražiti propusnice, to će raditi preko usluge e-Građani, ali upozorava se da će ih biti teško dobiti bez konkretnog i hitnog razloga

17.12.2020.
21:45
Hrvoje Jelavić / PIXSELL
VOYO logo

Jedna od strožih perotuepidemijskih mjera tijekom proljetošnjeg lockdowna bila je zabrana kretanje izvan mjesta prebivališta, odnosno između županija. Putovanja su bila moguća jedino uz važeće propusnice kojih je, usprkos svemu, bilo izdano čak 2,2 milijuna. Pritom su najčešći razlozi bili odlasci na posao te putovanja iz vitalnih obiteljskih razloga poput skrbi za starije osobe.

Sada je na snazi nešto blaži lockdown, ali s približavanjem Božića i Nove godine, Nacionalni stožer će, po svemu sudeći, ipak donijeti odluku o ponovnoj zabrani putovanja odnosno ponovnom uvođenju propusnica koje bi bilo na snazi od utorka, 22. prosinca pa sve do 8. siječnja iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROCURILE MJERE? /

Čini se da se vraćaju propusnice, zabranit će okupljanje više od dva kućanstva, Crkva traži izuzeće, a loše vijesti za ugostitelje

Image
PROCURILE MJERE? /

Čini se da se vraćaju propusnice, zabranit će okupljanje više od dva kućanstva, Crkva traži izuzeće, a loše vijesti za ugostitelje

Propusnice preko usluge e-Građani

Jutarnji list piše kako će ovoga puta uvjeti za dobivanje propusnica biti bitno stroži te se iste neće moći dobiti bez konkretnog i hitnog razloga. Sve županije, osim Grada Zagreba i Zagrebačke županije, bit će odvojene, a bit će dozvoljene dnevne migracije osoba koje rade u drugim županijama, ali isključivo ako ne postoji mogućnost da taj posao obavljaju od kuće.

Također, dozvoljen će biti prolazak svim žurnim operativnim službama, koje su bitne za vitalno funkcioniranje društva, primjerice vodovodu i odvodnji, zaštitarskim službama, opskrbi lijekovima..., kao i osobama koje idu po medicinsku skrb. Svi oni koji će tražiti propusnice, to će raditi preko usluge e-Građani, ali bit će ih teško dobiti. Također, više neće biti mogućnosti da tvrtke zatraže propusnice za zaposlenike, kao što se to radilo u prvom lockdownu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji list također piše kako uplaćeni turistički aranžmani ili potvrde o unaprijed iznajmljenim apartmanima za Božić i Novu godinu neće biti razlog za izdavanje propusnica, a slobodno neće moći putovati ni osobe koje su preboljele covid-19 jer, iako se same barem tri mjeseca ne mogu razboljeti, nema dokaza da ne mogu zaraziti druge.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo