Utemeljitelj zagrebačkog HDZ-a ilegalno gradi zgradu

Predsjednik Kluba utemeljitelja zagrebačkog HDZ-a u metropoli gradi poslovno stambeni kompleks za koji, tvrde u Gradu, nema zakonom propisane dozvole.

15.9.2011.
10:27
VOYO logo

Predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a grada Zagreba i član gradskog odbora Stjepan Beroš ponovno se našao u središtu afere ilegalne gradnje. Naime, bez građevinske dozvole na adresi Ljudevita Posavskog 41 izgrađena je stambeno-poslovna zgrada. Beroš, koji je korisnik te parcele, priznaje da je zgradu gradio ilegalno.

"Nema nikakve prepreke za gradnju, a problem je da gruntovnica ne želi prevesti zemljište na moje ime. Bio sam ja i kod ministra. Ovdje je netko lud u ovoj državi", pojasnio je Bereš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje dozvole

Pojašnjenje Gradskog ureda za prostorno uređenje i graditeljstvo je drugačije. Večernji list piše da su iz tog ureda poručili kako za zemljište na adresi Ljudevita Posavskog 41 "nema evidentiranog zahtjeva, pa tako ni odobrenja za gradnju".

Pravnici taj odgovor smatraju dokazom da građevina koja je izgrađena u industrijskoj zoni nije građena prema planu, odnosno da je sagrađena bez dozvole, a sporna je navodno i njegova kuća u Sesvetama za koju u bazi Gradskog ureda također nema odobrenja za gradnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od HDZ-a ima više štete nego koristi?

"Vi ništa ne znate. Imam sve napisano, parcelacijski elaborat, lokacijsku, građevinsku...", ljutito je dopis Gradskog ureda prokomentirao Beroš koji tvrdi da je žrtva zavjere. U nju se, ističe, HDZ ne smije miješati.

"Od HDZ-a imam više štete nego koristi. To što sam ja otišao za pokojnim Franjom, to je moj izbor bio", kaže Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Berešu se već pisalo u kontekstu ilegalne gradnje. Tako je 2005. punio novinske stupce građevinskim "ekscesima" kod Trogira, točnije u Okrugu Gornjem. Minirao je obalu i nasipavao šutu tik do mora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike