Uslovljavanje uspelo - Srbiji bolja ponuda?

Brisel i Priština malo popustili

17.4.2013.
14:38
VOYO logo

Na današnjim pregovorima u Briselu srpska strana je dobila nešto bolju ponudu kada je reč oko policije i bezbednosnih pitanja, saznaje Blic od diplomatskih izvora u Briselu.

Kako B92 saznaje za sever Kosova se nudi da Srbi budu regionalni komandiri i lokalni komandiri policije. Na tome je, inače, srpski pregovarački tim i insistirao pri ranijim rundama dijaloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova ponuda podrazumeva da bi prema proceduri zajednica opština predlagala kandidate za policijske komandire na severu KiM, predsednici opština bi potisivali taj predlog, a Priština bi morala da prihvati jednog od tri kandidata, nezvanično saznaje B92.

Kako kaže izvor Blica, razgovori su i ovog puta veoma teški i neizvesni, iako su Brisel i Priština malo popustili. - Ispostavilo se da je srpski državni vrh bio u pravu što nije prihvatio ponudu na prethodnoj rundi, jer je ona sada nešto povoljnija – rekao je neimenovani izvor Blica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aleksandar Vulin naveo je nešto slično za RTS kazavši da srpski tim nije pogrešio, jer sada postoje izgledi da argumenti srpske strane budu uvaženi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo