ZORAN MILANOVIĆ JE NOVI PREDSJEDNIK REPUBLIKE! / Milanović osvojio 52,70 glasova, Kolinda 47,30 posto!

Image
Foto: Pixsell

Zoran Milanović bit će novi predsjednik Republike. Izbornu noć uživo pratite na Net.hr-u

5.1.2020.
18:28
Pixsell
VOYO logo

23:30 Nakon što je postalo sasvim očito da pobjedu odnosi Zoran Milanović, na pozornicu u zagrebačkoj tvornici prvi se popeo predsjednik SDP-a Davor Bernardić kojem su okupljeni zapjevali 'Sretan rođendan' na što je njemu zasuzilo oko.

Bernardić je kazao kako je sretan što pripada velikoj obitelji u službi napretka, solidarnosti i čovjeka. “To je ono što su naše vrijednosti, ono u što mi vjerujemo i za što se borimo. To je ono što u konačnici mi jesmo”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bilo je posebnih trenutaka u mom životu, a jedan od njih je definitivno ovaj dan


Tekst se nastavlja ispod oglasa

21:25 Nakon obrađenih 99,85 posto biračkih mjesta, Zoran Milanović odnosi 52,70 % glasova, a Kolinda Grabar Kitarović 47,30 %.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

21.08 Zoran Milanović dobio je 52,68 posto, a Kolinda Grabar Kitarović 47,32 posto. Obrađeno je 98,73 posto biračkih mjesta


Tekst se nastavlja ispod oglasa

21.07 Franko Vidović je kazao kako je Milanović bio neusporedivo bolji kandidat. "Milanović ima karizmu i karakter", kazao je i dodao da vrlo jasno zna braniti državne interese.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

21.00 Zoran Milanović dobiva 52,73 posto, a Kolinda Grabar Kitarović 47,27 posto. Obrađeno je 96,43 posto.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

20.52Zoran Milanović dobiva 52,83 posto, a Kolinda Grabar Kitarović 47,17 posto. Obrađeno je 95,07 biračkih mjesta.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

20.39 Obrađeno je 87,13 posto biračkih mjesta.

Zoran Milanović dobiva 53,01 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolinda Grabar Kitarović 46,99 posto.

Izvjesno je kako će Zoran Milanović postati novi predsjednik Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell

05.01.2020., Zagreb - Izborni stozer predsjednickog kandidata Zorana Milanovica u Tvornici kulture tijekom cekanja rezultata na izborima za predsjednika Republike Hrvatske. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

20.29 Miro Kovač (HDZ) čestitao je Milanoviću na izvjesnoj pobjedi. "Kolinda Grabar Kitarović je platila cijenu za politiku koja se vodila u prošlom razdoblju. Ovako ne možemo izaći na parlamentarne izbore", kazao je.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

20.25 Prebrojano je 78,89 posto biračkih mjesta.

Zoran Milanović osvaja 53,37 posto, a Kolinda Grabar Kitarović 46,63 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlika je prevelika i izvjesno je kako će Zoran Milanović postati novi predsjednik Republike.

Ivan Anušić kazao je kako rezultati nisu ohrabrujući ali kako treba pričekati službene rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


20.16 Prebrojano je 71,05 posto biračkih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Milanović dobiva 53,58 posto, a Kolinda Grabar Kitarović 46,42 posto.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

20.13 DIP je objavio nove rezultate, prebrojano je 65,97 posto.

Zoran Milanović dobiva 53,51, a Kolinda Grabar Kitarović 46,49 posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

20.06Milijan Brkić (HDZ) zahvalio se svima na izlasku na izbore. "Hrvatski narod je prije pet godina poslao poruku i Kolinda je postala predsjednica. I danas je hrvatski narod poslao poruku. Želim čestitati gospodinu Milanoviću na rezultatu", kazao je.

Na pitanje je li se on prekasno priključio kampanji rekao je kako sustav nikad ne ovisi o jednom čovjeku. "Vidjet ćemo", znakovito je Brkić odgovorio na pitanje hoće li se kandidirati za mjesto predsjednika HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


20.00 DIP je objavio prve rezultate.

Zoran Milanović dobiva 54,01 , a Kolinda Grabar Kitarović 45,99.

Zasad je prebrojano 53,62 posto biračkih mjesta i Milanović trenutno ima prednost veću od 64.000 birača.


19.48 Ante Kotromanović je iz stožera Zorana Milanovića kazao kako će pričekati još koji sat prije nego što proglase pobjedu. "Čestitam Zoranu Milanoviću i Kolindi Grabar Kitarović na fer borbi". Rekao je kako bi "da nije bilo zalizanog tipa, nosača državnog cekera", sve bilo u najboljem redu.


19.45 Stigli su potpuni podaci izlaznih anketa - Zoran Milanović dobiva 53.22, a Kolinda Grabar Kitarović 46,78


19.25Milijan Brkić (HDZ) je kazao: "Čestitao bih Zoranu Milanoviću i Kolindi Grabar-Kitarović na rezultatima. Što se tiče rezultata, ja sam onaj koji kaže 'sačekajmo'", rekao je kako ćemo tek tada znati konačan rezultat te kako hrvatski narod na izborima uvijek šalje poruku. "Morat ćemo nakon tih rezultata napraviti analizu. Uključio sam se u kampanju kad je to tražio stožer....A Bože moj, vidjet ćemo kad će biti", rekao je. "Crni labudi su iza nas. Uvijek je problem u nama samima", poručio je.

Image
TEŠKO RAZOČARANJE U KOLINDINOM STOŽERU: /

Na licima okupljenih bilo je sasvim jasno da ona uskoro odlazi s Pantovčaka

Image
TEŠKO RAZOČARANJE U KOLINDINOM STOŽERU: /

Na licima okupljenih bilo je sasvim jasno da ona uskoro odlazi s Pantovčaka


19.19Gordan Jandroković je kazao kako je razgovarao s premijerom Plenkovićem te kako im rezultati izlaznih anketa ne idu u prilog - razlika je veća nego što se može dostići, kazao je. "Još ćemo pričekati dok nećemo dati konačan sud", kazao je Jandroković. "Napravit ćemo analizu i procijeniti što je pravi razlog. Građani su birali predsjednika i odlučili da žele promjenu, to treba respektirati. Analizirat ćemo rezultate i vidjeti kako dalje".

Jandroković je komentirao Škorin potez koji je pozvao ljude da zaokruže broj 3, kazao je da je dosta Škorinih birača išlo Kolindi ali to nije bilo dovoljno. "Kolindina kampanja je bila desnija nego što je to to politika HDZ-a pa to nije bilo učinkovito", kazao je Jandroković i rekao kako je to bila odluka stožera predsjednice. Rekao je kako se pokazalo da politika desnija od one HDZ-a ne daje rezultate. "Ne bih miješao predsjedničke i parlamentarne izbore, HDZ prema svim istraživanjima vodi", rekao je.

Galerija


19.18 Dobra atmosfera u stožeru Zorana Milanovića, vlada veliko oduševljenje, okuplja se sve više ljudi i vlada dobra atmosfera.

Na Facebooku se oglasio i Milanović koji je zahvalio svim volonterima:


19.04 Branko Bačić se iz stožera Kolinde Grabar Kitarović se zahvalio svima koji su izašli na izbore. "Razlika jest osjetna, ali bih pričekao rezultate", kazao je i dodao da su sigurni da će Grabar Kitarović pobijediti u dijaspori. "No, to nije bilo dovoljno", rekao je i kazao kako vjeruje će situacija biti drugačija kada počnu stizati i rezultati.

Galerija


19.00 Objavljene su izlazne ankete prema kojima Zoran Milanovićdobiva 53,25 a Kolinda Grabar Kitarović 46,75.

Zoran Milanović dakle ima 6,5 postotnih poena prednosti.

"Zoki, Zoki", orilo se u Milanovićevom stožeru u Tvornici. "Ankete izgledaju dobro. Izlazne ankete su dosad pogađale, nadam se da će i sada pogoditi. Sretni smo i nadam se da će tako i ostati".

"Sve ide prema pobjedi. Pobjedu ćemo proglasiti kada je proglasi DIP. Ako su ankete pogodile, nije realno da se ova prednost mijenja".

"Puno energije i sentimenta je uloženo, velika stvar i velika stvar za Hrvatsku. Mislim da će Hrvatska krenuti na bolje da ćemo postati normalnija država", kazao je Miljenić i zahvalio se svim promatračima.

Miljenić je kazao kako je Zoran Milanović doma te kako su se kratko čuli.


Na izbore za hrvatskog predsjednika do nedjelje poslijepodne izašlo je više od 1,5 milijuna birača, odnosno 43,52 posto, objavilo je u nedjelju Državno izborno povjerenstvo (DIP).

Ta je izlaznost bolja od one u 1. izbornom krugu, no lošija od one na predsjedničkim izborima prije pet godina.

U odnosu na prvi izborni krug ove je nedjelje do 16,30 sati glasovalo 190 tisuća birača više, ali i 170 tisuća manje u odnosu na 2. krug prije pet godina.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo