DRUGAČIJE NEGO PRIJE / Uskoro kreće zagrebački Advent: Neće biti Ledenog parka i kućica na Zrinjevcu, ali...

Lokacije adventskih kućica ove su godine Trg bana Jelačića, Europski trg, Bogovićeva ulica, Gajeva ulica i Strossmayerovo šetalište

12.11.2021.
8:28
VOYO logo

Još je malo ostalo do Adventa koji se ove godine očekuje u novom gradskom ruhu. Glavni simbol Adventa bit će povratak u djetinjstvo i velike igračke koje će se naći na svakom koraku, među njima vojska Orašara na Gornjem gradu.

Adventsku hranu s nogu nudit će ugostitelji na svojim terasama, njih 50 je zajedno u projektu Zagreb Jingle Mingles.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kobasice, bakalar pa sve što ćemo osmišljavati, svaki ugostitelj će svaki tjedan imati nešto posebno tako da vam ne dosadi da svaki tjedan možete doći i probati nešto novo", kazala je Žaklin Troskot, predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja za RTL Danas.

Image
UGOSTITELJE ČEKA PUNO POSLA... /

Ovogodišnji Advent bit će s manje kućica, ali s raznovrsnijom ponudom: 'Svima nam je potreban taj ugođaj'

Image
UGOSTITELJE ČEKA PUNO POSLA... /

Ovogodišnji Advent bit će s manje kućica, ali s raznovrsnijom ponudom: 'Svima nam je potreban taj ugođaj'

Očekuje se veća zarada

Ove godine neće biti Ledenog parka na Tomislavcu, a ondje, kao i na Zrinjevcu, neće biti kućica, ali će ih biti na pet drugih lokacija. Lokacije adventskih kućica ove su godine Trg bana Jelačića, Europski trg, Bogovićeva ulica, Gajeva ulica i Strossmayerovo šetalište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugostitelji i obrtnici imat će ukupno 70 kućica dok ih je 2019. bilo 220. Tada je grad zaradio 900 tisuća kuna, a sada se očekuje više od tri milijuna kuna prihoda.

"Nije bitno zaraditi jer će to ionako biti uloženo u Advent, nego da se raskrsti s netransparentnim modelom zbog kojeg je USKOK pokrenuo istragu i da se to promijeni", kazao je novi gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igračke diljem grada

Sve bi trebalo biti spremno do 27. studenoga kada će se paliti prva adventska svijeća, a manifestacija će trajati do 7. siječnja. Igračke neće biti samo predimenziorane diljem grada, već će one biti i u virtualnom obliku, putem aplikacije koja starta prvog dana Adventa.

"Ideja nam dolazi iz naših radionica i tvornica igračaka koje su bile i u Zagrebu i u Hrvatskoj poznate već od 40-ih godina prošlog stoljeća. S njima se vraćamo u naše djetinjstvo i mladost, a vraćamo se i u 2021. i u virtualnu stvarnost i kroz aplikaciju Equinox ćemo na desetak naših otvorenih zagrebačkih prostora i na trgovima uživati u tim igračkama i kroz aplikacije ponijeti ih sa sobom kući", rekla je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bienenfeld je također potvrdila da ove godine neće biti ledenog parka na Tomislavcu kao ni prošle godine, već da će taj trg biti ukrašen ledenim skulpturama klizača.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo