PLENKOVIĆ SE ŽESTOKO POSVAĐAO S NOVINARIMA / 'Postali ste prebahati. Umišljate si da ste profesor. Objesite si to kući o čavao!'

Image
Foto: Davorin Višnjić/Pixsell

'Ja ne zabranjujem nekome da govori što misli. Govorim za Lalića, on bi trebao reći da je komentator koji agitira za lijeve opcije', kaže Plenković

1.6.2021.
15:16
Davorin Višnjić/Pixsell
VOYO logo

Danas je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održan sastanak vladajućih koalicijskih partnera. Sastanak je započeo u 14 sati, a nakon toga se medijima obratio premijer Andrej Plenković.

Na pitanje o jučerašnjem verbalnom napadu na sociologa Dražena Lalića kojeg je prozvao za pristranost, Plenković je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je žao da tako nisu reagirali na Milanovićeve izjave o Puhovskom. Ono što sam ja rekao je istina. Javnost kada gleda neke političke emisije u koje se pozivaju komentatori, ne zna za koga koji navija i za koga agitira. To ja znam i vidim. Nećete mi valjda kontrirati u tezi da nisu svi jednako informirani. Ono što nije u redu da netko tko je predstavljen kao stručni analitičar, dva dana prije prvog kruga izbora ima tako teške negativne kvalifikacije o kandidatu HDZ-a, a nekoga drugoga skoro doživljava svojim. To nije nepristrano i to nije OK. Ja ne zabranjujem nekome da govori što misli. Govorim za Lalića, on bi trebao reći da je komentator koji agitira za lijeve opcije. Ne može on biti neutralan i stručan, a onda gaditi kandidata HDZ-a, a hvaliti drugoga."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LJUT, NAMRGOĐEN I OPASAN /

Plenković štipka mikrofone, u njemu kuha očaj i ljutnja, ali nisu mu krivi mediji, nego dva čovjeka koja je sam odabrao

Image
LJUT, NAMRGOĐEN I OPASAN /

Plenković štipka mikrofone, u njemu kuha očaj i ljutnja, ali nisu mu krivi mediji, nego dva čovjeka koja je sam odabrao

Namjera je bila izvesti napad na kandidate HDZ-a

Plenković je novinaru RTL-a Petru Panjkoti ponovio svoju tezu da je televizija namjerno krivo navodila ime HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Zagreba Davora Filipovića pa nastavio:

"Svi mediji su pratili četiri utakmice, sve se svelo na četiri grada. Namjera je bila napraviti veliki napad na kandidate HDZ-a u Zagrebu u Splitu. To je činjenica, možete vi zbog toga biti sretni ili nesretni, ali to je tako."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući činjenicu da je i HDZ Trešnjevka na svom webu Davora Filipovića također nazvao Damirom, premijer kaže:

"Ne znam, nisam imao pojma o tome. Postoji enorman utjecaj web stranice područne organizacije HDZ-a, gotovo na razini CNN-a. To je odmah ispravljeno, i nije moglo imati utjecaj na javnost kao nacionalni mediji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mediji nisu svete krave'

Premijer je rekao i da mediji nisu svete krave te da ih se smije kritizirati.

“Ja sam samo vidio da je zahvaljujući medijskoj manipulaciji, kad ste skratili moju izjavu, on je odgovarao na nešto što nisam rekao. Kada ja kažem da je Možemo! parafrazirao moju poruku iz 2016., kažem da ne znam kakvu oni Hrvatsku to vide, onu koja je osigurala cjepiva i nabavila 25 milijardi eura za financijski okvir. Kad pustite to, onda ne bi vaš upit Tomaševiću bio da ja kažem da je Možemo! protiv Hrvatske. To je medijska manipulacija, mediji nisu svete krave, ja imam dužnost i pravo braniti svoj stav, politiku vlade u konačnici i istinu”, rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže i da nije fiksiran na medije:

“Da jesam, ne bismo pobjeđivali sa 15 županija, 75 posto županija, 45 posto gradova općina, nakon onakvog mandata lani, najuvjerljive pobjede HDZ-a”, rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Umišljate si da možete profesorski nastupati'

Nakon što mu je novinar N1 Hrvoje Krešić poručio da se ponaša kao da želi biti urednik u mediju te da je na njegovoj televiziji sada otvoreno radno mjesto za studente na koje se može prijaviti, jer brzo se napreduje u piramidi, Plenković je ljutito poručio:

"Malo ste svi skupa postali bahati. Ja govorim kao predsjednik vlade, ovo da si vi umišljate da možete profesorski nastupati prema meni, to vi sebi objesite kući o neki čavao pa gledajte u to."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga naprasno je završio presicu:

"Ono što vi ovdje radite je sitni bezobrazluk koji ste si danas dopustili, ali više nećete.", rekao je Plenković i udaljio se s konferencije iako su mu novinari htjeli postaviti još pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo