optužbe /

USKOK se trudi i treći put u Remetinec vratiti Milana Bandića, a mi smo otkrili sve o tome

U aferi Agram, uz Bandića, okrivljeno je još 15 osoba. Sumnja se da su malverzacijama preko grada i zagrebačkih gradskih tvrtki iz proračuna izvukli 26 milijuna kuna

1.11.2017.
19:05
VOYO logo

USKOK se trudi i treći put u Remetinec vratiti Milana Bandića. Ta prilika se ukazala kad je u srpnju izmijenjen zakon prema kojemu se Bandiću vraća jamčevina od 15 milijuna kuna.  

Na upit odakle mu novci (15 milijuna kuna) rekao je da mu je novac posudio odvjetnik Marijan Hanžeković, ali još mu nije vraćen jer odluka nije pravomoćna. USKOK ponovno traži zatvor za Bandića zbog afere Agram jer postoji mogućnost da Bandić, kao gradonačelnik, ponovi kazneno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam komentara,nemam komentara...", kazao je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba i optuženik.

Jamčevina od 7,5 milijuna kuna vraćena je i suokrivljenom Petru Pripuzu kojega je u početku branio Mate Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svima je sve vraćeno, svi su dobili svoj novac, nikome nisu određene posebne mjere i nema razloga da u drugi koš stavljamo i ovaj postupak o kojem pričamo", kazao je Matić, kazneni odvjetnik.

U aferi Agram, uz Bandića, okrivljeno je još 15 osoba. Sumnja se da su malverzacijama preko grada i zagrebačkih gradskih tvrtki iz proračuna izvukli 26 milijuna kuna.

Male su šanse da Vrhovni sud udovolji tužiteljima USKOK-a i Bandića ponovno vrati u Remetinec jer zatvor nitko drugi nije dobio zatvor nakon izmjene zakona.

"Princip jednakosti pred zakonom mora biti jasan DORH-u i USKOKu, ja mislim da bez obzira na žalbu - nije trebalo ulagati žalbu i komplicirati medijima i javnosti tražeći druge rezultate  ili vršiti pritisak na Vrhovni sud. Siguran sam da će zakon biti jednak prema svima i da za gospodina Bandića nema straha", kazao je Matić. 

Moguće je da Vrhovni sud odbije zahtjev za zatvorom, ali da Bandiću zabrane obavljanje gradonačelničke dužnosti. Kad je bio prvi put u Remetincu, mijenjala ga je Sandra Švaljek. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja isto tako imam mogućnost odlaziti k njemu u Remetinec, ali treba vidjeti kako će se situacija razvijati", kazala je Sandra Švaljek.  
Razvilo se tako da se Bandić vratio na poziciju, osvojio još jedne izbore, a na sudu ga čekaju dvije optužnice. Osim Agrama i afera štandovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo