1,7 milijuna kuna zarade / USKOK raskrinkao mrežu dilera: uhićene 22 osobe s područja Istre, Rijeke i Zagreba

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Proizvodnjom i preprodajom droga pripadnici zločinačkih organizacija su navodno zaradili najmanje 1,7 milijuna kuna koje su međusobno podijelili

25.2.2016.
15:21
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

USKOK je podigao optužnicu protiv 22 člana dvije zločinačke organizacije koje su, prema tvrdnjama tužiteljstva, na riječkom, istarskom i zagrebačkom području proizvodile i preprodavale razne vrste droga i na taj način zaradili najmanje 1,7 milijuna kuna.

Među optuženima je jedan nizozemski državljanin u dobi od 44 godine, dok su ostali, uključujući i dvojicu organizatora, hrvatski državljani stari od 24 do 58 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo tvrdi da su dvije zločinačke organizacije ustrojili prvooptuženi T. J. (41) na području Primorsko-goranske i Istarske županije te drugooptuženi D. M. (40) na istarskom i zagrebačkom području. 

U svoje su organizacije, "sukladno prethodnim dogovorima, u zajedničko djelovanje povezali ostale okrivljenike radi kontinuirane nabave, kupovine, prenošenja, preuzimanja, skrivanja, proizvodnje, prepakiranja i međusobne prodaje većih količina kokaina, heroina, amfetamina i marihuane te prodaje droge drugim preprodavačima i krajnjim konzumentima"; izvijestio je USKOK na vojoj internetskoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga drugookrivljenika i četvrtookrivljenika tužiteljstvo tereti i da su na području Istre proizvodili veće količine amfetamina. 

Proizvodnjom i preprodajom droga pripadnici zločinačkih organizacija su navodno zaradili najmanje 1,7 milijuna kuna koje su međusobno podijelili, sukladno prethodnim dogovorima i poslovima koje su obavljali, izvijestio u Uskok koji je za četvoricu okrivljenika od suda zatražio produljenje istražnog zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo