istražuju slučaj / Uskok pokucao Puljku na vrata: Anonimno ga prijavili zbog akustične svirke na Peristilu

Image
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Gradonačelnik Ivica Puljak kratko je komentirao da se radi o vrlo ozbiljnom slučaju te da će surađivati s istražnim organima, a ako bude trebalo, može i zasvirati gitaru na Peristilu

14.4.2023.
16:39
Ivo Čagalj/Pixsell
VOYO logo

USKOK-ovi istražitelji nedavno su pokucali na vrata Grada Splita kako bi istražili dokumente i pravilnike kojima su donešene odluke o regulaciji buke manifestacija koje se odvijaju u gradu. Povod je anonimna prijava u kojom se gradonačelnika Ivicu Puljka optužuje za zlouporabu položaja izdavanjem dozvola za prekoračenje buke u centru Splita i nenaplaćivanje korištenja javne površine na kojoj se čuje zvuk koncerta, piše Index.

Radi se o manifestaciji Nocturno na Peristilu, koju izvodi privatni poduzetnik koji upravlja gradskom kavanom na splitskom Peristilu. Svirke se odvijaju tijekom ljeta od 20 do 23:30, a nastupaju pjevač i akustični gitarist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pristigloj prijavi stoji da je Puljak potpisao Zaključak o dozvoljenom prekoračenju buke za manifestaciju te da je propustio naplatiti korištenje javne površine kojom se širi zvuk svirke.

Image
nema više labavo /

Nema više u badiću po Peristilu, za golaće stiže kazna od 150 eura

Image
nema više labavo /

Nema više u badiću po Peristilu, za golaće stiže kazna od 150 eura

Anonimni prijavitelj poziva se na Pravilnik o Peristilu iz 2002. godine i smatra da, s obzirom na to da je manifestacija privatna, Puljak je trebao naplatiti korištenje, i to u iznosu od 6000 odnosno 8000 eura, što bi za sedam mjeseci iznosilo najmanje 42.000 - 56.000 eura. Zbog toga ga anonimna osoba tereti i za značajno oštećenje gradskog proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević tu je prijavu potvrdio te odmah naglasio da taj Pravilnik o Peristilu iz 2002. na koji se poziva anonimni prijavitelj, više nije na snazi.

"Ovo je vrlo blesava prijava koja nema osnovne argumente. Ovaj slučaj sigurno neće doći do istrage, što samo pokazuje s kakvim se blesavim prijavama suočavamo iz dana u dan. Manifestacija djeluje već petnaest godina i do sada nikome nije smetala", kazao je Ivošević
Iako je prijava anonimna, Ivošević je smatra lažnom. Ističe i da pretpostavlja tko se krije iza nje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Ivica Puljak, koji je trenutno na službenom putu, kratko je komentirao da se radi o vrlo ozbiljnom slučaju te da će surađivati s istražnim organima, a ako bude trebalo, može i zasvirati gitaru na Peristilu.

Njegova supruga, saborska zastupnica Marijana Puljak kazala je da podržava da institucije revno i efikasno odrađuju svoj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ipak, meni je malo čudno da su puno revnije po pitanju rješavanja slučaja s Ivicom nego nekih drugih koji se kisele godinama", kazala je Marijana Puljak.

O cijelom slučaju upitan je i USKOK, no odgovor zasad nije stigao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo