završna faza / USKOK počinje s iznošenjem završnog govora na suđenju Kalmeti

Image
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Bude li sve išlo po planu, Kalmeti bi nepravomoćna presuda mogla bi biti izrečena tijekom listopada

9.9.2019.
8:16
Sanjin Strukić/Pixsell
VOYO logo

Dvije godine od početka suđenja Božidaru Kalmeti, bivšem HDZ-ovu ministru u Vladi Ive Sanadera za aferu HAC-Remorker, taj je postupak ušao u završnu fazu.

Naime, zastupnik optužbe danas bi na zagrebačkom Županijskom sudu trebao početi s iznošenjem svog završnog govora, nakon čega bi završne govore trebali iznijeti i branitelji optuženika te sami optuženici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predviđeno je da se završni govori održe na raspravama tijekom rujna, a bude li sve išlo po planu, Kalmeti i njegovim suoptuženicima nepravomoćna presuda mogla bi biti izrečena tijekom listopada.

Jednog od najpoznatijih i najutjecajnijih HDZ-ovaca USKOK je optužio u studenom 2016. i to zbog afere HAC-Remorker. Prema optužnici Kalmetu se tereti za povezivanje više ljudi koji su preko Remorkera, tvrtke Igora Premilovca, iz HAC-a izvukli oko 14 milijuna kuna te oko 850.000 eura. USKOK tvrdi da su optuženici taj novac međusobno podijelili, a Kalmeta je još optužen i u kraku Fimi medije zbog naručivanja spota od 600.000 kuna. Spot je napravljen, no nikada nije prikazan. Suđenje njemu i njegovim suoptuženicima počelo je u listopadu 2017., a tijekom njega odražene su 73 rasprave, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo