ne odobravaju pristup / Uputili otvoreno pismo protiv eutanazije psa koji je napao petero ljudi: 'Naš stav je jasan!'

Image
Foto: Pixabay / Facebook

'Smatramo da je ovaj pristup kriv i od strane vlasnika i od strane veterinarske inspekcije'

11.4.2019.
19:24
Pixabay / Facebook
VOYO logo

ANIMALEX - Udruga za pravnu zaštitu životinja uputila je otvoreno pismo načelniku sektora veterinarske inspekcije Gordanu Jerbiću vezano uz eutanaziju trogodišnjeg psa Otta. Kako su napisali u svojoj objavi, u vezi ovog slučaja jasnog su stava.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatramo da je ovaj pristup kriv i od strane vlasnika i od strane veterinarske inspekcije.

Uputili smo otvoreno pismo, iskazali svoje mišljenje. Nadamo se da će naš apel, apel ostalih udruga i svih građana polučiti promjenu odluke veterinarske inspekcije, omogućiti mladom psu Ottu(3) da dođe u ruke odgovornih vlasnika koji su spremni izvršiti sve mjere naložene od strane veterinarske inspekcije te koji će biti svjesni da ovaj mladi pas ima puno energije i da samo traži pažnju i odgovorne vlasnike.‼️

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatramo da svaki pas koji završi u krivim rukama može postati opasan (za društvo). Vjerujemo da u Ottovom slučaju to ipak nije tako, pošto je riječ o velikom i snažnom psu koji bi, da je doista agresivan, nanio teške i ozbiljne ozljede napadnutim osobama.

Možemo(trebali bismo svi) voljeti životinje, ali moramo biti ODGOVORNI PREMA NJIMA I PREMA DRUŠTVU!Svi koji nas pratite, molimo vas, budite odgovorni prema čitavom društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadamo se da će naš apel pomoći promijeniti ne samo Ottovu sudbinu, već i sudbinu svih pasa koji se nađu u rukama neodgovornih vlasnika", napisali su u svojoj objavi na službenoj Facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom su priložili otvoreno pismo u kojem zaključno pišu da su svjesni koji je postupak po Pravilniku o opasnim psima i da će Otto vjerojatno biti eutaniziran, no da se nadaju da će ovaj slučaj potaknuti službenike da provode stroži nadzor nad izrečenim mjerama.

Njihovo otvoreno pismo možete pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo