Zvonimir Mršić / Upravljao je Podravkom i spašavao Agrokor, mnogi su ga opet vidjeli u politici, a evo gdje je završio

Na zagrebačku burzu prvi su put u ovoj godini uvrštene nove dionice jedne domaće privatne tvrtke, a kao predsjednik Nadzornog odbora pojavio se Mršić

8.8.2019.
20:20
VOYO logo

Vodio je Koprivnicu, upravljao Podravkom pet godina, spašavao bivši Agrokor, a mnogi su htjeli da bude i SDP-ov kandidat za premijera. Gdje će završiti Zvonimir Mršić bila je velika nepoznanica - sve do danas.

Na zagrebačku burzu prvi su put u ovoj godini uvrštene nove dionice jedne domaće privatne tvrtke, a kao predsjednik Nadzornog odbora pojavio se upravo ovaj poznati direktor i političar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka burza u četvrtak je ipak imala vijest - ulagači su napokon dobili novu dionicu za trgovanje. Meritus ulaganja, koje nadzire nesuđeni SDP-ovov kandidat za premijera.

"Moja uloga je da zajedno s Upravom radim na uspostavljanju korporativnog upravljanja", objašnjava Mršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koprivnicu je Mršić vodio čak 11 godina i izbore dobivao s rekordnim brojem glasova. U mandatu Zorana Milanovića pet je godina upravljao Podravkom. Bio je u timu za spašavanje Agrokora, a sada karijeru nastavlja u Meritusu koji je prvo ovogodišnje uvrštenje na burzu.

"Uvrštenje bilo koje nove komapnije je vrlo važno. Često se govori da je problem u Hrvatskoj  u tome što imamo premalo uvrštenja i tu se često zazivaju privatizacije, a ovdje imamo kompniju koja je došla na tržište i prikupila kapital od mirovinskih fondova", rekla je Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većinski vlasnik Meritusa je Stipe Orešković, bivša desna ruka Ninoslava Pavića u Europa press holdingu. Ostali dio tvrtke kontroliraju ulagači i mirovinski fondovi.

"Ovo je kompanija u koju su uložila sva četiri mirovinska fonda, imamo tu razvoj ekonomija i financijskog tržišta i tu radi puno mladih ljudi", kazao je Mršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

M+ Grupa u javnosti je inače najprepoznatljivija po biznisu pozivnih centara.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo