UPOZORENJE MOSTA JAVNOSTI DA SE ŠIRE NEISTINE: / "Nismo dali nikakav rok HDZ-u do utorka, želi se stvoriti konfuzija'

Image
11.6.2016.
23:38
VOYO logo

BACANJE PIJESKA U OČI: Bivši savjetnik Bože Petrova objašnjava jeftine političke spinove proteklih dana

Iz Mosta poručuju da nisu dali nikakav rok do utorka HDZ-u jer žele dati priliku premijeru da obrani svoju čast u Hrvatskom saboru. Kažu i da se u javnosti već plasiraju razne konstrukcije, a upozoravaju da se to može očekivati i u idućih nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Most nezavisnih lista želi upozoriti javnost da se idućih nekoliko dana može očekivati niz neistinitih tvrdnji koje će se pozivati na "izvore iz Mosta", ali s Mostom neće imati veze.

Kako bi se na sve načine stvorila konfuzija, u javnosti se već plasiraju razne konstrukcije poput ove "da Most postavlja ultimativne rokove HDZ-u".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most nezavisnih lista nije dao nikakav rok do utorka HDZ-u jer želimo dati priliku premijeru da obrani svoju čast u Hrvatskom saboru i pred zastupnicima odgovori na neistinite optužbe navedene u obrazloženju njegova opoziva.

Očekujemo od HDZ-a da povuče prijedlog opoziva premijera i predloži novog kandidata za potpredsjednika Vlade. Ako HDZ ipak ostvari najavu rušenje premijera i Vlade tada će Most kao jedinu moguću opciju odabrati nove izbore", napisao je Most u svojoj objavi na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PETROV NIKAD ODLUČNIJI: ‘Vrijeme je da se ovo prekine! HDZ ima samo dvije opcije – neka postroje 76 zastupnika ili idemo na izbore’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodna Dalmacija pozivajući se na izvore bliske vodstvu Mosta, piše i da se oni uopće ne boje novih izbora jer su uvjereni da će birači honorirati njihovu želju za boljom, pravednijom i sposobnijom hrvatskom vlašću, no prije toga žele iscrpiti sve političko-pravne mogućnosti kako ih građani ne bi okrivili za rušenje vlade i izazivanje prijevremenih izbora.

Mostovci za HDZ-ov izbor prema kojem bi mandatar nove vlade bio sadašnji ministar financija Zdravko Marić smatraju da je riječ o "klasičnom spinu", odnosno "blefu" te da predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na takav način želi samo primiriti pobunjenike u vlastitim redovima, ali i privući nekog neodlučnog zastupnika do željenih 76 ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo