Upozorenje građanima: Čuvajte se lažne lutrije!

9.2.2011.
14:58
VOYO logo

Iz američke ambasade upozoravaju kako se e-mail poruke i internetske stranice lažno predstavljaju kao službene poruke i stranice američke vlade te se ujedno preko njih traži uplata od građana kako bi mogli sudjelovati u lutriji za useljeničku vizu. Veleposlanstvo SAD-a ističe kako službene stranice ne zahtijevaju nikakvu uplatu, te poziva građane na povećani oprez.

Također, dodaje se da građane kojima je odobren zahtjev za vizu veleposlanstvo o tome obavještava preko pošte, a ne putem e-maila. To obavlja konzularni centar u Kentuckyju i niti jedna druga organizacija ili tvrtka nije ovlaštena izdavati obavijesti o dobitnicima na useljeničkoj lutriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druge službene web stranice (npr. one koje imaju nastavak .com, .org ili .net) pružaju legitimne i korisne informacije i usluge vezane s useljeničkim vizama, dodaje se u priopćenju, te ističe da one nisu nužne za sudjelovanje u izvlačenju lutrije za useljeničku vizu.

Nadalje, ističe se iz ambasade SAD-a, posebnu pozornost treba obratiti na internetske stranice koje koriste slike službenih stranica američke vlade, te u slučaju kada traže uplatu koriste 'originalne' formulare koji se besplatno mogu nabaviti na službenim stranicama. Građane se poziva da preko spomenutih lažnih stranica i e-mail poruka ne otkrivaju svoje osobne podatke, jer bi isti mogli biti iskorišteni za kađu identiteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201011290417006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo