UPALJEN METEOALARM / Stiže grmljavinsko nevrijeme i pljuskovi, a bit će još gore. Meteorologinja: 'Za vikend je izgledna jača promjena vremena!'

Najviša dnevna temperatura od 25 do 30 stupnjeva

19.9.2023.
7:44
VOYO logo

Hrvatsku u utorak očekuje promjenjivo oblačno i nestabilno vrijeme, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice će biti kiše i pljuskova s grmljavinom, lokalno moguće i izraženijim. Najmanja je vjerojatnost za kišu u sunčanijoj Dalmaciji. Vjetar na kopnu puhat će slab i umjeren jugozapadni, sredinom dana sjeverni i sjeveroistočni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu većinom će puhati umjereno jugo, popodne ponajprije na sjevernom dijelu u okretanju na sjeverozapadnjak i buru. Najviša dnevna temperatura uglavnom će se kretati od 25 do 30 stupnjeva.

DHMZ upozorenja

DHMZ je za sve regije izdao žuto upozorenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U većini zemlje promjenjivo s kišom

Do kraja dana u unutrašnjosti, gorju i na sjevernom Jadranu promjenjivo i nestabilno s kišom ili pljuskovima, lokalno i izraženim.

U Dalmaciji većinom suho i sunčanije. U unutrašnjosti slab do umjeren sjeverni vjetar, uz obalu južina, navečer na sjevernom dijelu i bura, prognoza je Damjane Ćurkov Majaroš za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevna temperatura na zapadu malo niža – većinom oko 26 ili 27 stupnjeva, dok će na istoku i jugu biti i oko 30 stupnjeva.

Kopno: U srijedu sunčanije, u četvrtak rast naoblake

U unutrašnjosti u srijedu sunčanije, ujutro magla, poslijepodne rijetko jači razvoj oblaka i kakav kraći pljusak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od četvrtak uz južinu raste naoblaka, a za vikend je izgledna i jača promjena vremena – bit će kiše i pljuskova, a i temperatura će se sniziti pa će u većini predjela biti svježije.

Obala: Sunčano u srijedu, a zatim pad temperature

Na Jadranu u srijedu većinom sunčano i suho, zatim u četvrtak jača jugo, a s njim će se skupljati i sve više oblaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pljuskova će u početku biti uglavnom na sjevernom dijelu, a zatim za vikend i drugdje, lokalno je moguće i jače nevrijeme, a i temperatura će se sniziti.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo