ČEKA SE OBDUKCIJA / Umrla rodilja (32) na Svetom Duhu: 'Pokrenut je postupak unutarnjeg nadzora, novorođenče je dobro'

Image
Foto: Robert Anic/Pixsell

Riječ je o jednom od najčešćih uzroka smrti u porodu, komentirala je dr. sc. Jasenka Grujić, poznata ginekologinja i opstetričarka. Koagulacijski sustav je kod trudnica posebno aktivan. Plućna embolija uzrokuje skoro deset posto maternalnih smrti, odnosno smrti žene u trudnoći, porodu ili babinju

26.1.2024.
18:23
Robert Anic/Pixsell
VOYO logo

U utorak je preminula rodilja (32) u Kliničkoj bolnici "Sveti Duh" zbog plućne emoblije uzrokovane trombom, piše 24 sata. Smrt su potvrdili iz uprave bolnice.

Iz bolnice kažu da nije bilo moguće izbjeći taj ishod. O cijelom slučaju je pokrenuta istraga, a službeni odgovor bolnice dobio je 24 sata, prenosimo ga u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, točna je informacija da je u Klinici za ginekologiju i porodništvo Kliničke bolnice Sveti Duh ovog tjedna preminula rodilja. Bolnica je zbog ovog neželjenog i neočekivanog događaja pokrenula postupak unutarnjeg nadzora, kako bi se ispitale sve okolnosti. Tijelo pokojnice upućeno je na obdukciju na Zavod za sudsku medicinu, radi utvrđivanja točnog uzroka smrti. Novorođenče je dobro i ovih će dana biti otpušteno iz bolnice. Obitelji preminule pacijentice je, u ime bolnice, izražena iskrena sućut".

"Umrla je pod kliničkom slikom tromboze, koju nismo mogli spriječiti. Točan uzrok smrti ćemo znati kad dobijemo rezultat obdukcije sudske medicine. Nećemo spekulirati. Bila je riječ o kliničkoj slici teške, teške tromboze i embolije, nakon poroda", potvrdio je za 24sata predstojnik Klinike prof.dr.sc. Ratko Matijević. Kako dodaje, takva je smrt izuzetno rijetka, događa se u desetak slučajeva na sto tisuća poroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEŠTO MANJE OD 34 TISUĆE /

Zanimljivi podatci: Prošle godine rođeno više dječaka nego djevojčica. U ljetnim mjesecima najviše poroda

Image
NEŠTO MANJE OD 34 TISUĆE /

Zanimljivi podatci: Prošle godine rođeno više dječaka nego djevojčica. U ljetnim mjesecima najviše poroda

"Strašno nam je žao, u kontaktu smo s obitelji, sve smo učinili što smo mogli, i nama je također bitno doznati što se dogodilo", kaže predstojnik. Reanimacija je bila dugotrajna, zaključuje. Još jednom naglašava kako treba pričekati nalaz obdukcije, i ostalih procedura unutar bolnice. Prema neslužbenim informacijama, u reanimaciju je bilo uključeno tridesetak liječnika i ostalog osoblja. Trudnoća je, prema neslužbenim informacijama iz bolnice kojima raspolaže istoimeni portal, bila problematična.

POGLEDAJTE VIDEO: Porod na Paklenici dugo će se prepričavati, no svi se pitaju: 'Kako devet mjeseci ne primjećuješ da si trudna?'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo