MILANOVIĆI U ŽENEVI / Umjesto kao o karijesu predsjednik Milanović u Ženevi o koroni govorio kao o prijetnji budućnosti!

Stigao u pratnji prve dame koja je na summitu Svjetske zdravstvene organizacije dobila nagradu

22.5.2022.
19:30
VOYO logo

Posljedice korone narušile su zdravlje svjetskog stanovništva, a mladi su snažno pogođeni. ovo je jedna od poruka predsjednika Milanovića na 75. zasjedanju Svjetske zdravstvene organizacije u Ženevi.

Koronu je nazivao karijesom, a danas ističe da je odnijela više od šest milijuna života. Uz predsjednike Bocvane, Dominikanske Republike, Francuske i Kenije - na zasjedanju Svjetske zdravstvene skupštine i Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada se ova skupština sastajala u prethodne dvije godine jedna jedina tema je dominirala – pandemija COVID-19. Pandemija je narušila zdravlje cijelog svijeta direktno i na mnoge indirektne načine. Mentalno zdravlje uzrok je posebne zabrinutosti, a mladi naraštaji su snažno pogođeni", rekao je Mialnović.

Image
promijenio je mišljenje? /

Milanović nazivao koronu karijesom, a sada odjednom pred WHO-om: 'Oštetila je zdravlje diljem svijeta'

Image
promijenio je mišljenje? /

Milanović nazivao koronu karijesom, a sada odjednom pred WHO-om: 'Oštetila je zdravlje diljem svijeta'

Upozorio je da vlade diljem svijeta ništa nisu bolje pripremljene za suočavanje s novom globalnom prijetnjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Hrvatskoj su tijekom prvog vala pandemije COVID-19 dva razorna potresa dodatno opteretila zdravstveni sustav. Pandemija COVID-19 je istaknula značajne slabosti u globalnom upravljanju zdravljem", kazao je predsjednik.

Prva dama je "prvakinja zdravlja 2022.", za promicanje zdravlja dobila je međunarodno priznanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jeste li ikad razmišljali o zdravlju? Kako ga dobivamo? Obično kao dar. Većina nas ga dobije na dar rođenjem. Neki od nas ne razmišljaju o zdravlju sve dok ga ne izgube, nažalost. Tada je malo prekasno", rekla je u svom govoru Sanja Musić Milanović.

S desna glavnom direktoru Svjetske zdravstvene organizacije, Musić Milanović hodala je tri
kilometra uz poruku "Walk the talk".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Preferiram hodanje i trčanje, a u zadnje vrijeme idem i u teretanu jer me zabavlja. Zabava je vrlo važan dio fizičke aktivnosti. Mora biti zabavno. Zato ljudi, zabavimo se danas", istaknula je Musić Milanović.

Tema zasjedanja je "Zdravlje za mir, mir za zdravlje" pa je Milanović rekao da Hrvatska suosjeća sa svim koji prolaze kroz patnje rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona vraća živa sjećanja na granatiranje bolnica, zdravstvenih ustanova i vozila hitne pomoći koja su prevozila žrtve tijekom rata u Hrvatskoj 90-ih godina, kao i na izvanredno zdravstveno stanje uzrokovano velikim brojem civilnih žrtava", naglasio je Milanović.

Najprije je šef Svjetske zdravstvene uručio nagradu Musić Milanović pa se tri sata poslije s njim sastao hrvatski predsjednik i podržao ga za novi mandat unatoč optužbama za propuste u prvom, obilježenom pandemijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo