'imam dobar razlog' / Umirovljenik kupio POS-ov stan koji iznajmljuje: 'Nisam kriminalac, a takvi slobodno šeću našim ulicama'

Image
Foto: Pixsell

Lijep jednosobni stančić na drugom katu zgrade iznajmljuje se cijelo ljeto

17.8.2019.
18:10
Pixsell
VOYO logo

Državni projekt poticajne stanogradnje, takozvanih POS-ovih stanova, već je odavno proglašen fjaskom. Tome su kumovale i razne peripetije i afere vezane uz gradnju ovih stanova koji su često morali biti renovirani odmah nakon primopredaje ključeva stanarima, ali i zbog toga što su mnogi kupci ovih stanova koji su jeftiniji od bilo koje druge novogradnje na tržištu, varali i državu i lokalne samouprave pretvarajući POS-ove stanove u apartmane.

Jedan od takvih stanova nalazi se u oglasima na svim internet platformama za iznajmljivanje turističkih objekata, a nalazi se u POS zgradi u  u Fažani koja je useljena prije nepunih godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijep jednosobni stančić na drugom katu zgrade iznajmljuje se cijelo ljeto, ima kategorizaciju od nadležnih institucija i registriran je pri lokalnom uredu TZ-a, a u vlasništvu je umirovljenika Bogoljuba Rajkovića, piše Glas Istre.

"Svoj sam stan uredno registrirao kao apartman i odlučio ga iznajmljivati ovo ljeto jer si moram nekako olakšati otplatu kredita. Moram riješiti svoje dugove, jer ne želim nikome ostavljati probleme. Sam sam, imam mirovinu od 3.500 kuna, a stan sam kupio da ne budem više podstanar. Za to sam imao nešto ušteđevine, a za podizanje dva kredita pomogli su mi prijatelji. Od mirovine mjesečno moram izdvojiti dvije tisuće kuna samo za rješavanje tih obaveza. A gdje su tu još i režije i drugi životni troškovi. Upravo iz toga razloga još uvijek nešto i radim i sada iznajmljujem stan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opet su mi pomogli prijatelji kod kojih sam našao smještaj, a 1. rujna se vraćam u stan i neću ga davati u podstanarstvo jer to ne bi imalo smisla. Moja savjest je čista po tom pitanju, to zaista radim iz potrebe i ne smatram da je grijeh to što radim. Lopov i kriminalac nisam, a takvi, puni grijeha i zločina, slobodno šeću našim ulicama. Takve bi trebalo ganjati i sankcionirati, a ne mene", rekao je Rajković.

Međutim, s njim se ne slaže načelnik Općine Fažana Radomir Korać koji smatra kako je svrha i cilj kupnje POS-ovih stanova upravo stambeno zbrinjavanje i kako se ovako šalje kriva poruka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo