UMIROVLJENICI U ŽESTOKOJ REAKCIJI OPTUŽILI PLENKOVIĆA ZA KORUPCIJU: / 'Angažman stranaca ima za cilj lakše prikrivanje državne pljačke'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'Tako smo s radošću primili vijest o još jednoj političkoj igri i najavi kako će za izradu koeficijenta u javnoj i državnoj upravi biti angažirani strani konzultanti.

20.10.2019.
15:14
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je danas Večernji list objavio članak u kojemu piše kako Vlada planira angažirati jednu od najvećih konzultantskih tvrtki na svijetu za posao analize koeficijenata složenosti poslova u državnim i javnim službama, Stranka umirovljenika poslala je oštru reakciju u kojoj kritiziraju taj mogući potez, Vladu i samog premijera Andreja Plenkovića.

Tvrde da se angažiranjem strane konzultantske tvrtke još jednom želi "kupiti vrijeme i otupiti oštrica sindikalnih zahtjeva, a povećanjem osnovice svim zaposlenicima baciti kost razdora" te da angažman stranaca "ima za cilj lakše prikrivanje državne pljačke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reakciju Stranke umirovljenika pod naslovom "Najavljen nastavak Borganja" prenosimo u cijelosti.

Demistifikacija Andreja Plenkovića

"Ne tako davno, dakle za vrijeme ove najsposobnije ili kako kažu Titanic vlade dogodilo se čudo i presudnu ulogu u državnom preuzimanju Agrokora odigrali su domaći intelektualci i stručnjaci. Kasnije se saznalo kako su to u stvari premijerovi prijatelji i dužnici koji su se prozvali grupa Borg i od državnih obveznika legalno oteli par stotina milijuna kuna. Time je započeo proces demistifikacije uljudnog, smirenog i samozatajnog europskog činovnika koji je dobro svladao nekoliko stranih jezika i kao takav preuzeo upravljanje Hrvatskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No izgleda kako su oporba, mediji, ali i njegovi stranački suradnici koji imaju svoj stav i mišljenje utjecali na to da se za nove mutne poslove više ne angažiraju domaće tvrtke, rodbina, prijatelji i politički sponzori. Tako smo s radošću primili vijest o još jednoj političkoj igri i najavi kako će za izradu koeficijenta u javnoj i državnoj upravi biti angažirani strani konzultanti. Jasno je kako se time još jednom želi kupiti vrijeme i otupiti oštrica sindikalnih zahtjeva, a povećanjem osnovice svim zaposlenicima baciti kost razdora.

Stoga mi u Stranci umirovljenika pozivamo sindikate da ne odustanu od svojih zahtjeva i ne nasjedaju političkim pamfletima. Poput najave famoznih kineskih investitora u brodogradilišta, kupovinu INE, izgradnje sustava za navodnjavanje u Slavoniji…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VLADA JE 'POKLONILA' VEĆE PLAĆE, A USKORO SLIJEDI HLADAN TUŠ? /

Analizirat će vrijednost svakog radnika - mogući su i otkazi

Image
VLADA JE 'POKLONILA' VEĆE PLAĆE, A USKORO SLIJEDI HLADAN TUŠ? /

Analizirat će vrijednost svakog radnika - mogući su i otkazi

Poznaju li stranci bolje naš sustav od nas?

Ipak vezano uz angažman stranaca koji ima za cilj lakše prikrivanje državne pljačke postavljaju se i dodatna pitanja. Poput onih poznaju li bolje naš sustav od nas samih, kako će ostvariti kontakte zaposlenicima i uvažavati sindikate, a jezičnu barijeru da ne spominjemo.

Sigurni smo stoga da će angažirati domaće agencije koje će to sve za njih odraditi, a oni će samo uvećati račun za svoju proviziju i financijski dobitak. Imajući prethodno u vidu potpuno nam je nejasno kako nekome uopće može pasti na pamet ideja o angažiranju vanjskih suradnika. Dodajući tome kako time podcjenjujemo naše znanje, narušavamo ideju da uložene novce u obrazovanje naših sugrađana i znanost zadržimo u domaćim okvirima ili jednostavno ne držimo se obećanja, proklamiranih ideja i stavova. Uostalom, na tom tragu je i najnovije povlačenje predizbornog obećanja o smanjenju jedne od najviših stopa PDV-a u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak koruptivnih aktivnosti

Pitamo se čemu uopće služe predizborni programi i slogani kada je očigledno da su namijenjeni samo za jednokratnu upotrebu, a birači izgleda ne biraju kvalitetne već medijski nabildane programe. Stoga i ovaj pokušaj clean starta u politici s preraspodjelom koeficijenata treba promatrati samo kao nastavak dobro ukorijenjenih koruptivnih aktivnosti političara na vlasti. U tome nema niti trunke empatije i osjećaja za one koji su ih birali, a osobito ne za umirovljenike koji imaju prosječnu mirovinu od 38% prosječne plaće čime smo na začelju u Europskoj uniji.

Posljedica svega je čak i da istaknuti stranački dužnosnici vladajuće stranke odlaze raditi kao skladištari u obećanu zemlju Irsku. A to je vrlo loš znak za sve nas!", zaključuje u reakciji Lazar Grujić dipl. oec., predsjednik Stranke umirovljenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo