SVI BI U SABOR /

Umirovljenici s motom 'Znati kako' ne znaju kako!

Image
Foto: PIXSELL

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić ustvrdio je da je Blok umirovljenici zajedno (BUZ) s kojim PGS koalira, jedan od dvaju s istovjetnim nazivom, jedini registriran pod tim imenom u registru političkih stranaka.

2.11.2011.
16:28
PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Primorsko-goranskog saveza (PGS) Darijo Vasilić rekao da je naziv političke stranke Blok umirovljenici zajedno, čiji je zastupnik Milivoj Špika, osim što je uveden u registar političkih stranaka, zaštićen i pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo kao verbalni žig.

Komentirajući najave Zlatka Klarića, koordinatora drugog Bloka umirovljenici zajedno, da će zatražiti brisanje BUZ-a koji koalira s PGS-om, Vasilić je rekao da bi o tome u tom slučaju odlučivao mjerodavni sud, ali i naglasio da je po navedenome taj BUZ dvostuko zaštitio svoj naziv, kao stranka i pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blok umirovljenici zajedno je uz ime političke stranke i ime grupacije političkih stranaka kojoj je koordinator Lazar Grujić, predsjednik Stranke umirovljenika (SU). Taj BUZ pod zajedničkim nazivom "Znati kako" koalira s Hrvatskom ekonomskom inicijativom (HEI) Ljube Jurčića, PGS-om i Hrvatskom radničkom strankom (HRS).

Drugi BUZ čine Akcija socijaldemokrata Hrvatske, Stranka umirovljenika Hrvatske - Blok umirovljenici zajedno i Splitska stranka umirovljenika te Zajednica nezaposlenih Hrvatske, a koordinator je Zlatko Klarić, predsjednik ASH. Oni koaliraju u 7. i 8. izbornoj jedinici s Listom za Rijeku, a u 8. i s Akcijom mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vasilić je, odgovarajući na tvrdnje čelnika dijela političkih stranaka da je BUZ s kojim koalira "produžena ruka HDZ-a", rekao da se to događa zbog stalnog rasta snage tog BUZ-a. Ustvrdio je da BUZ "nije politički ni lijevo ni desno" i dodao da se ponajprije zauzima za interesna pitanja umirovljenika. Silvana Hrelju, predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika, nazvao je trgovcem ističući da je u dva saborska mandata besprijekorno podupirao HDZ, a sad je koalicijski partner SDP-a.

Na konferenciji za novinstvo dijelove programa i dosadašnje aktivnosti Stranke umirovljenika u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji predstavili su županijski čelnici Mira Merle i Zdenko Pliško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo