party seli u barcelonu? / Ultra odlazi iz Splita jer grad i županija ne pružaju adekvatnu potporu festivalu?

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Festival Ultra nije zadovoljan tretmanom u Splitu. Organizatori stoga razmišljaju da se dogodine 'premjeste u Barcelonu ili na Maltu

19.5.2016.
14:45
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Prema pisanju Radio Dalmacije, Festival Ultra se sljedeće godine možda neće održati u Splitu.

Hugo Baus, jedan od osnivača Utlra-e, potvrdio je za Radio Dalmaciju kako organizatori nisu zadovoljni podrškom grada i županije te da ozbiljno razmišljaju o premještanju u neki drugi mediteranski grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno doznajemo kako su glavni kandidati za buduća održavanja ovog festivala Barcelona i Malta koje su već poslale konkretne ponude.

"Razgovaramo s gradskim i županijskim strukturama o podršci koju Ultra Europe treba. Gradske i županijske strukture trebale bi više dati pomoći samoj Ultri, jer to je projekt koji je užasno važan kako za regiju, tako i za grad, ali isto tako ima velike financijske zahtjeve koje moramo ispuniti", kazao je Baus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baus ističe kako nije zadovoljan financijskom potporom iz grada i županije.

"Ovo je savršen primjer jednog javno-privatnog partnerstva. Bez javne potpore on se ne može održati u Hrvatskoj. Teško je, ili skoro nemoguće. Apsolutno mi očekujemo veliku potporu od Hrvatske i svih institucija, kao i od sponzora – vjerujemo da ćemo ju i dobiti. Naravno, jedan je to od faktora koji utječe da Ultra ostane u Splitu“, zaključio je Luka Jureško iz odnosa s javnošću Ultra Europe Music Festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo