ULJEZ NA SKUPU AMSTERDAMSKE KOALICIJE: / Na izbornoj konvenciji pojavio se HDZ-ov ministar i zbunio sve žive

Image
Foto: Photo: Ivo Čagalj/PIXSELL

Na izbornoj konvenciji Primorsko-goranskog saveza pojavio se neočekivan gost

16.5.2019.
22:44
Photo: Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Na izbornoj konvenciji održanoj u Dražicama Darijo Vasilić opet je izabran za predsjednika Primorsko-goranskog saveza, zamjenica mu je Tea Mičić Badurina, a politički tajnik stranke ostaje Franjo Butorac, piše Novi list. Skupu su nazočili svi čelnici koalicijskih partnera PGS-a, Amsterdamske koalicije i SDP-a, ali i jedno iznenađenje. Naime, na konvenciju je došao čelnik županijskog HDZ-a i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, čijem su se pristustvu na skupu stranke koja nikad nije surađivala s vladajućom strankom svi začudili.

"Dobio sam poziv PGS-a, pa sam i došao, zašto ne bih", objasnio je Butković i PGS-ovcima poručio: "Nitko ne može ostvariti sebe ako ne poštuje drugoga, zato sam danas i ja tu. Svi zajedno radimo na boljitku ovog kraja i ja prihvaćavam cijeli niz PGS-ovih inicijativa. Neke je moguće realizirati, neke nije, ali ja vam zahvaljujem na svim tim inicijativama. Održali ste se kao mala stranka unatoč najezdama velikih stranaka i dobro je da postoji jaka regionalna stranka na jednom području" zaključio je Butković prije odlaska na sastanak u HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tračali Butkovića

"Baš je dobro da je ministar otišao pa ga sada možemo ogovarati", rekla je šaleći se Anka Mrak Taritaš, dok je šef HSS-a Krešo Beljak s govornice poručio kako Butkovića smatra "jednim od rijetko normalnih HDZ-ovaca".

Iako Beljak šalje otrovne strelice prema HDZ-u, on i Butković su ugodno popričali uoči skupa, a ministar je podsjetio da su njihove stranke još u suradnji u nekim lokalnim zajednicama, recimo u Novom Vinodolskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istarski problemi

IDS-ovce ministar nije impresionirao te su Boris Miletić i Valter Flego poručili kako Istra daje više od milijarde kuna godišnje u državni proračun više nego što dobije natrag, pa su zato od Vlade imali pravo tražiti da spasi Uljanik.

"Zar moramo ovisiti o odlukama Vlade? Zamjeraju nam da je u Uljanik uloženo 3,2 milijarde kuna, a to je ono što je Istra uplaćivala u samo u tri godine u državni proračun i svejedno Uljanik nije sačuvan", rekao je Boris Miletić i usput kritizirao desnicu u cijelosti: "Nemamo što razgovarati s onima koji oslobođenje Hrvatske od fašizma nazivaju drugim imenom, kao okupaciju", rekao je Miletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krešo Beljak poručio je HDZ-ovcima da se ugledaju na Rijeku, Istru, Primorsko-goransku županiju i Samobor, jer su to najnajprednije sredine, ali samo zato jer u njima HDZ nikad nije bio na vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo