ULJANIK I DALJE U PROBLEMIMA: / 'Vlada je osigurala dvije plaće, ne može osigurati i treću'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Ministar Horvat najavio je treći krug razgovora s mogućim partnerima te izjavio kako će do kraja tjedna donijeti odluku.

1.10.2018.
9:12
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Uprava Uljanik vladi će idući tjedan poslati novi plan restrukturiranja, piše Nova TV.

Upitna rujanska plaća

"Znam da se radi na tome da se plaća osigura. Čuo sam da je nekih 50-ak posto je osigurano, ali da se i dalje traže izvori da se cijela plaća osigura", kaže Boris Cerovac, predsjednik Jadranskog sindikata za Novu TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uljanik je i dalje u financijskim problema, a čak je i rujanska plaća upitna. Uprava je izjavila kako ima dio za plaću, ali za punu je ipak potrebna suradnja s državom i strateškim partnerom.

"Obavit ću treći krug razgovora s mogućim partnerima i do kraja tjedna ćemo donijeti odluku", rekao je za Novu TV ministar Darko Horvat koji je podsjetio kako je vlada osigurala dvije plaće i kako ne može treću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traže sastanak

Sindikati se s ministrom Horvatom žele sastati već tjednima, no bez uspjeha, stoga su s istarskim županom i pulskim gradonačelnikom tražili da ih premijer hitno primi, no ni on im ne odgovara hoće li se s njima sastati ili neće. "Traži se rješenje, brojne su bile primjedbe povjerenice na taj plan restrukturiranja. Prema tome, ima tu još mnogo otvorenih pitanja", poručuje premijer Andrej Plenković.

Od 75 primjedbi koje je Komisija imala, najvažnija je bila kako država ne može snositi 60 posto troškova restrukturiranja brodogradilišta, već najviše pola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žele zadržavanje brodogradnje

"Gledajte, toliko smo tema imali u zadnje dvije godine kao naslijeđeni dugovi dolaze na dnevni red. Ovo je ozbiljno, izazovno pitanje. Nastojat ćemo učiniti sve da tu situaciju riješimo. Nije stvar optimizma, stvar je manevra koji nam je na raspolaganju", kaže premijer, piše Nova TV.

Sindikati ne žele Danka Končara za strateškog partnera, ne žele gradnju marina i stanova već samo traže da se zadrži brodogradnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako nas ne žele primiti, a jedino je vlada ta koja može dati odluku da li će nas zadržati i pomoći ili neće nažalost bit ćemo prisiljeni ubrzo krenuti sa sindikalnim akcijama, da li su to štrajkovi ili prosvjedi o tom potom", poručuje Cerovac, piše Nova TV.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo