SASTAO SE S PREMIJEROM / Ukrajinski milijarder htio spasiti Uljanik, ali sad se premišlja: 'Problem su golemi dugovi'

Image
Foto: Vlada.hr

Njegovi će stručnjaci u idućih mjesec dana provesti klasično dubinsko snimanje kompanije

20.11.2018.
10:22
Vlada.hr
VOYO logo

Ukrajinski milijarder Vadim Novinsky u ponedjeljak je bio u Banskim dvorima i razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem o stanju u Uljaniku i 3. maju, ali još nije siguran hoće li se uopće upuštati u tu poslovnu avanturu i pojaviti kao ulagač.

Njegovi će stručnjaci u idućih mjesec dana provesti klasično dubinsko snimanje kompanije te će on tek tada moći donijeti odluku je li zainteresiran ući u pulski i riječki škver.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocjenjuje da su problemi u Uljaniku, čije ime Novinsky zasad jedva izgovara, jako veliki i potrebne su mu dodatne informacije o financijskom stanju.

"O detaljima i novcu još nismo razgovarali", odgovorio je na pitanje je li premijeru rekao koliko je konkretno spreman uložiti u posrnula brodogradilišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

"Škverovi imaju ogroman potencijal, kao i ljudi koji u njima rade. Problem su golemi dugovi, to što su brodovi građeni s minusom, odnosno kako se upravljalo projektima i vodio financijski menadžment u toj kompaniji", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li se, možda, pojaviti kao partner s Končarom u Uljaniku, još ne zna.

"S Dankom Končarom sam veliki prijatelj, znamo se jako dobro, a s planom restrukturiranja Uljanika nisam još upoznat. Tek ga moram proučiti. Tada ću znati je li odgovor ‘da’ ili ‘ne’, no jako sam zainteresiran za Končarov plan", rekao je Novinsky za novac.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo