Uklonili snimku Sanaderova iskaza na YouTubeu!

Ni nekoliko sati nakon što su mediji objavili da se na YouTubeu nalazi snimka iskaza bivšeg premijera Ive Sanadera istražiteljima USKOK-a, sporna snimka je uklonjena s ovog video servisa.

2.12.2011.
0:22
VOYO logo

Korisnik RemetinecLIVE koji je snimku objavio na mjesto Sanaderova iskaza ulodao je pjesmu Johnyyja Casha 'Folsom prison blues', a u komentaru je objavio integralno priopćenje objavčljeno na stranicama DORH-a.

U priopćenju, podsjetimo, kažu kako će od policije "žurno zatražiti poduzimanje potrebnih radnji odnosno kriminalističkog istraživanja radi utvrđivanja tko je učinio dostupnim snimku ili njene dijelove i time počinio kazneno djelo odavanja službene tajne iz čl. 351. Kaznenog zakona", priopćili su iz DORH-a, te da će putem međunarodne pravne pomoći zatražiti da se utvrdi tko je snimku objavio na YouTube-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećaju da su konkretni preslici i snimke iz ovog predmeta dostupni 20-rici okrivljenika i njihovim odvjetničkim timovima, te pozivaju sve medije da uklone snimku sa svojih portala i ne emitiraju je dalje, "budući da postupaju suprotno odredbi Zakona o USKOK-u i time moguće čine kazneno djelo".

U komentarima na snimku na profilu korisnika RemetinecLIVE nalaze se i komentari gledatelja, pa tako jedan kaže: 'Hvala na snimci, usput skinuo sam ju sa YouTube-a, ukoliko ti blokiraju kanal ja ću ju reuploadati'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo