odlična vijest / Ukidaju se visoke cijene roaminga između Zapadnog Balkana i EU! Moglo bi zaživjeti ove godine

Image

Izvrsnu vijest na svom Twitteru objavio je Bojan Glavašević koji nam je u razgovoru rekao da ta ideja već dugo postoji, ali da je danas na odboru za europske poslove u Saboru državna tajnica Andreja Metelko Zgombić rekla da je glavni sporazum već potpisan te da će to sigurno zaživjeti ove godine

17.1.2023.
15:03
VOYO logo

"Ima jedna lijepa i važna vijest za stanovnike zemalja Zapadnog Balkana i EU: U 2023. godini konačno bi trebao zaživjeti sporazum o roamingu, pa ćemo moći komunicirati jedni s drugima po istim cijenama koje plaćamo u svojim državama", napisao je na Twitteru saborski zastupnik Bojan Glavašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo datum, ali sporazum je potpisan. Očekuje se da zaživi ove godine", dodao je Glavašević u Twitter objavi.

Nazvali smo Bojana Glavaševića koji nam je rekao da ta ideja već dugo postoji, ali da je državna tajnica Andreja Metelko Zgombić danas na odboru za europske poslove u Saboru rekla da je glavni sporazum već potpisan, ali da se sad čeka potpisivanje još nekoliko bilateralnih sporazuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na pitanje kad će se to dogoditi nije precizirala datum, rekla je samo da će to zaživjeti do kraja ove godine. Apostrofiran je 1. 10. kao datum od kojeg bi sasvim sigurno trebala krenuti redukcija roaminga. Dakle, u svakom slučaju, od tog datuma sigurno bi trebalo biti smanjenje cijena, a cilj je krajnje ukidanje roaminga, rekao nam je Glavašević.

"U Deklaraciji o roamingu EU i Zapadnog Balkana rečeno je da se s ukidanjem roaminga, ako se želi, može ići odmah. Stvar je samo implementacije jer to ovisi o tome kakve će bilateralne sporazume teleoperateri sklopiti", objasnio je Glavašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svakom slučaju, to je fenomenalna vijest za građane Zapadnog Balkana, i na kraju, Europske unije, pogotovo za nas u Hrvatskoj. Mnogi od nas imaju obitelj i prijatelje u tim zemljama, često putujemo u njih i naplaćali smo se enormno visokih cijena roaminga u zadnjih 30 godina. Mislim da je krajnje vrijeme da se to realizira, zaključio je Glavašević za Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo