za poslovna savjetovanja / Uhićeni bivši menadžeri Uljanika osnovali privatnu tvrtku: U 2017. imali tek 2 kune prihoda!

Image
Foto: Goran Kovačić/Duško Marušić/Pixsell

Svake godine su završavali u gubitku: 2015. s gubitkom od 4.800 kuna, a 2016. i 2017 godine s gubitkom od 2500 kuna

26.3.2019.
15:56
Goran Kovačić/Duško Marušić/Pixsell
VOYO logo

Direktori Uljanika osnovali su prije tri godine zajedničku privatnu tvrtku Arsenal koncept.

Tvrtka sa sjedištem u Puli i osnivačkim kapitalom od 29 tisuća kuna, registrirana je za obavljanje usluga poslovnog savjetovanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima poslovnog servisa Poslovna Hrvatska, imali su u 2017. za koju postoje zadnji podaci, tek dvije kune prihoda! I godinu prije, 2016. imali su tek 17 kuna prihoda. 

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svake godine su završavali u gubitku: 2015. s gubitkom od 4.800 kuna, a 2016. i 2017 godine s gubitkom od 2500 kuna.  

Među vlasnicima tvrtke ukupno je četrnaest Uljanikovih menadžerskih kadrova, s Giannijem Rossandom koji je ujedno i predsjednik Nadzornog odbora Arsenala, koji je danas uhićen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor tvrtke je Veljko Grbac, koji nije osnivač, a donedavno je bio član uprave Uljanik d.d., a sada je na poziciji člana pet nadzornih odbora u Uljanikovim tvrtkama. Među osnivačima je i Hrvoje Markulinčić, dugogodišnji glasnogovornik, danas direktor tvrtke Uljanik Poslovno informacijski sustavi, a on je ujedno i u NO-u Arsenala.Većina menadžera iz ovog kluba bliska je ili su aktivni u IDS-u, a izuzetak je Alen Damijanić, koji je HNS-ovac, a u Uljanik je ušao u vrijeme dok je na poziciji u Vladi bio Radimir Čačić. Damjanić je u to vrijeme na lokalnoj razini bio pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije, objavio je Poslovni dnevnik u kolovozu 2018.

Sada je, prema dostupnim informacijama, direktor Uljanikove tvrtke Brodo opus. Marinko Brgić, bivši je član uprave Uljanik d.d., a trenutno je u nadzornom odboru Uljanik Brodogradilište i Uljanik Brodograđevni projekti. U strukturi je Serđo Pajković, član uprave Uljanik Brodogradilišta, Elvis Pahljina je direktor Uljanik Pomrstva za usluge u morskom prijevozu, još od 2013., predsjednik je NO-a Uljanik Strojogradnja Dieselu, te Uljanik financije, član u NO-u Uljanik Brodogradilišta i 3. maja, a zamjenik je predsjednika NO-a Viktora Lenca, a još je prokurist u tvrtki 3. maj 723 za brodogradnju od rujna prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Arsenalu je i bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Eduard Milovan, te Enco Vitasović koji je čelu je Uljanikove tvrtke Shipbuilding Computer Sistems, a bio je aktivan i u strukturama Uljanik Tenis kluba. Silvan Kranjc bivši je direktor Uljanik Brodogradilišta, a bio je na poziciji predsjednika NO-a Uljanik Proizvodnja opreme. Renis Pavletić, bio je šef konstrukcije u Uljaniku, a sada prema informacijama iz grupacije savjetnik Uprave, a Milko Mihovilović direktor je Uljanik Strojogradnja Diesela, a Kazimir Pavletić glavni je menadžer u Uljanik Standardu.Armando Banković od 2016. je direktor Uljanik Proizvodnja opreme Vodnjan. Većina od ovih direktora još je na nekim pozicijama u nadzornim odborima.

Jedini iz kruga glavnih kojeg od glavnih u Uljanikovoj menadžerskoj mreži nema u Arsenal konceptu je aktualni direktor riječkog 3. maja Maksimilijana Percana. Međutim, u NO-u zajedničke tvrtke sjedi njegov otac Dalio Percan

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Percan je inače u 3. maj stigao iz Uljanika, a lojalnost vlasnicima iz Pule pokazao je i  dajući Uljaniku pozajmicu u iznosu od 523 milijuna kuna. Iako je imao instrument osiguranja, nije ga aktivirao po isteku ugovorenih rokova.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo