krivotvorila isprave / Uhićena lička poreznica koja je uz pomoć knjigovotkinje pronevjerila 355 tisuća kuna

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Lička policija je protiv 36-godišnje poreznice i 74-godišnje knjigovotkinje podigla kaznene prijave zbog zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprava

25.9.2015.
13:25
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Zbog sumnje da je na temelju krivotvorenih isprava podigla čak 355 tisuća kuna ličko-senjska policija je u suradnji s Uskokom uhitila 36-godišnju poreznicu iz Perušića i njezinu navodnu pomagačicu, 74-godišnju vlasnicu knjigovodstvenog obrta iz Gospića.

Lička policija izvijestila je u petak da je protiv 36-godišnjakinje s područja općine Perušić i 74-godišnjakinje iz Gospića dovršila kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su počinile kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U službenom policijskom izvješću stoji da je poreznica "u razdoblju od 4. veljače do 14. listopada 2014. godine vršila nedozvoljena i fiktivna knjiženja na poreznim karticama poreznih obveznika, na osnovu čega je izradila 31 gotovinski nalog s netočnim i neistinitim podacima, koje je uporabila za podizanje gotovine".

Pritom joj je u dva navrata navodno pomogla 74-godišnjakinja koja je kao vlasnica knjigovodstvenog obrta "krivotvorila potpise poreznih obveznica i temeljem takvih naloga podigla novac". Poreznica je na taj način navodno ostvarila nepripadnu imovinsku korist od 355 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena je kaznena prijava, a osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku pritvorske jedinice Policijske uprave zagrebačke, izvijestila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo