Uhićen osumnjičeni za ratne zločine Dragomir Ćasić

Hrvatska policija uhitila je Srbina Dragomira Ćasića na osnovu Interpolove tjeralice da je počinio ratni zločin nad hrvatskim ratnim zarobljenicima, potvrdio je Savo Štrbac.

5.8.2010.
21:34
VOYO logo

Četrdesetpetogodišnji Ćasić uhićen je 1. kolovoza u 21. sat na graničnom prijelazu Batrovci-Bajakovo prilikom pokušaja ulaska u Hrvatsku iz Srbije.

Informacija o uhićenju Ćasića koji je državljanin Srbije do sada nije objavljena niti je o obaviještena ambasada i konzulat Srbije, izjavio je šef Dokumentacijsko-informativnog centra Veritas Savo Štrbac za agenciju Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ćasić je znao da se nalazi na spisku optuženih u Hrvatskoj koji je ranije objavio Veritas, ali je i pored te činjenice bez ikakve bojazni otišao u Hrvatsku obići obiteljsko imanje u Daruvaru jer je potpuno uvjeren da je nevin za djelo koje mu se stavlja na teret", kaže Štrbac. Uvjeren je u Ćasićevu nevinost jer je, "znajući da se nalazi na spisku optuženih, odlučio otići u Hrvatsku".

Štrbac je dodao da se Ćasić trenutno nalazi u istražnom pritvoru u Bjelovaru i da je njegova obitelj u međuvremenu angažirala odvjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijsko tužiteljstvo u Bjelovaru optužnicom iz 1997. godine tereti Ćasića da je zajedno sa još 19 osoba u noći 18. i 19. kolovoza 1991. godine protivno pravilima međunarodnog prava uhitio pripadnike hrvatske policije Daruvar Zlatka Starešinića, Darka Petrovickog, Damira Rambousekama, Marijana Petrovečkog i Darka Uhereka.

U optužnici se navodi da su zarobljeni hrvatski policajci najprije bili odvedeni u zatvor u Bijelu, a zatim u centralni zatvor Bučje gdje su bili mučeni i zlostavljani, nakon čega im se gubi svaki trag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo