Ugostitelji upalili grijalice zbog niskih temperatura

Iznenadni pad temperature koji se dogodio u Zagrebu i kontinentalnom dijelu Hrvatske natjerao je mnoge da ostanu u kućama i u toplom provedu ovaj vikend.

28.5.2011.
15:41
VOYO logo

Kako su meteorolozi najavljivali, u subotu je u kontinentalnoj Hrvatskoj padala kiša, a došlo je do naglog pada temperature. U Bilogori, Ogulinu i Krapini je tako u 8 sati ujutro izmjereno 11°C, dok je u Bjelovaru, Križevcima i Karlovcu izmjereno 12°C.

Do 13 sati temperature su porasle za jedan ili dva stupnja, pa su mnogi ugostitelji morali upaliti zimske grijalice na tersama kako bi privukli goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meteorolozi predviđaju da će u subotu u unutrašnjosti biti umjereno do pretežno oblačno mjestimice s kišom, u istočnoj Slavoniji i grmljavinom, a potkraj dana sa zapada se očekuje postupno razvedravanje.

Na većem dijelu Jadrana bit će pretežno sunčano, a lokalnih pljuskova i grmljavine može još biti na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju će pak prevladavati sunčano vrijeme, iako bi na južnom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije moglo biti kiše, odnosno pljuskova s grmljavinom. Jutarnja temperatura kretat će se između 7 i 12°C, na sjevernom dijelu Jadrana od 12 do 16°C, na južnom od 17 do 21°C, a najviša dnevna od 20 do 25°C, na Jadranu između 23 i 28°C.

Zbog vremenskih neprilika odgođena je i 7. Trnjanska biciklijada koja se trebala održati u subotu u 17 sati na sjevernom nasipu uz rijeku Savu, priopćili su organizatori. Novi termin biciklijade bit će naknadno objavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201105270644006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo