UGLEDNI STRUČNJAK O DEBATI: / Plenković je bio puno pristojniji, ali slabije pripremljen i s manje sadržaja

Dan poslije prvog predizbornog sučeljavanja pred televizijskim kamerama šefova HDZ-a i SDP-a nakon trinaest godina analiziraju se i komentiraju nastupi Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića.

13.8.2016.
17:46
VOYO logo

Komentirajući debatu za Novi list, politički analitičar Žarko Puhovski. kazao je kako je bila posve promašena. "Održana je jedan mjesec prije izbora i neće imati nikakav efekt kada građani 11. rujna izađu na birališta. I oblik emisije je bio potpuno promašen, sličio je na kakvu američku srednjoškolsku debatu. A i voditelj je bio nepripremljen. Bolja bi forma bila da su njih trojica naprosto sjedila u studiju i razgovarala", kazao je Puhovski.

Plenković se predstavio kao diplomat

Puhovski je, naravno, komenitrao i nastupe samih aktera sučeljavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plenković je bio puno pristojniji, ali je bio slabije pripremljen i s manje sadržaja. S druge je strane Milanović bio puno bolje pripremljen, posebno kada je riječ o gospodarstvu, ali je bio previše sklon samohvali. Plenković se predstavio kao društvena općenitost, kao čovjek kojeg ćemo u potpunosti moći upoznati kao političara tek ako, i kada, postane predsjednik Vlade. Očito je izabrao strategiju da i kao predsjednik HDZ-a ostane u prvom redu diplomat", kazao je.

Image
POLITIČARI PRATILI DEBATU: /

'Da i jedni i drugi nisu bili na vlasti, bilo bi ih milina slušati. Pa koliko dugo će to?'

Image
POLITIČARI PRATILI DEBATU: /

'Da i jedni i drugi nisu bili na vlasti, bilo bi ih milina slušati. Pa koliko dugo će to?'

Image
Foto: PIXSELL, Robert Anić

Žarko Puhovski

Milanović previše hvalio samoga sebe

"S druge je strane Milanović bio umjereno bahat, ali je sebe previše hvalio. To da on bolje barata činjenicama je vidljivo i nije bilo potrebe da sam to još stalno naglašava. Bio je precizniji u većini odgovora. Možda je vrdao tek oko nekih takozvanih lijevih tema koje su mu možda bile osjetljive. Na primjer, proslava ustanka u Srbu gdje je pogrešno inzistirao na točnoj činjenici da je HDZ-ova Vlada 2011. godine obnovila spomenik u Srbu. Tu je trebao biti jasniji. Ili oko pitanja Titovog trga", smatra Puhovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na dvojicu koji su istaknuli kandidature za premijerea, ali nisu pozvani na sučeljavanje s Plenkovićem i Milanovićem.

"Vidi se da tamo nije bilo mjesta ni za Petrova, ni za Bandića koji sami sebe proglašavaju premijerskim kandidatima. Samo što je Bandić svjestan da on to nije, dok za Petrova to nisam siguran", zaključio je Puhovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo