UGLEDNI SDP-OVAC NE PLAĆA ČLANARINU: / Mimica duguje stranci 12.000 kuna, a jedan je od najbolje plaćenih europskih službenika

Image
Foto: PIXSELL
25.11.2017.
10:58
PIXSELL
VOYO logo

Neven Mimica, član Europske komisije i europski povjerenik za međunarodnu suradnju i razvoj, svojoj stranci duguje 12.000 kuna za članarinu, piše Jutarnji list koji iz izvora bliskih stranci dozanje da je riječ o nepklaćenoj članarini za četiri mjeseca.

Image
BAUK SVOJIM POTEZOM SPASIO MILANOVIĆA: /

Bivši šef SDP-a neće biti izbačen iz stranke

Image
BAUK SVOJIM POTEZOM SPASIO MILANOVIĆA: /

Bivši šef SDP-a neće biti izbačen iz stranke

"U međuvremenu je podmirio dio duga"

Mimičin dug tim više začuđuje ako se zna da kao član Europske komisije ima godišnju plaću s dodacima u bruto iznosu od 372.293 eura i da je na 78. mjestu liste 200 najbolje plaćenih europskih službenika i dužnosnika te da mu stoga ne bi trebao biti problem platiti članarinu stranci koja ga je i kandidirala za položaj u Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dug je donedavno bio i veći, ali je u međuvremenu podmirio dio tog iznosa", kazao je za Jutarnji list neimenovani sugovornik iz SDP-a.

Službeno, tu informaciju nitku na Iblerovom trgu nije želio potvrditi. Glavni tajnik SDP-a Zvane Brumić kazao je da ne zna za to te da ga zanima otkud je stigla informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I glasnogovornica SDP-a Đurđica Klancir novinare Jutarnjeg lista uputila je da se obrate Mimičinoj lokalnoj organizaciji ili njemu osobno.

Image

19.05.2013., Iblerov trg 9, Zagreb - Izborni stozer u sredisnjici SDP-a gdje se ocekuju razultati lokalnih izbora 2013. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Visina članarina ovisi o primanjima

U Statutu SDP-a stoji da "visina članarine ovisi o vrstama primanja i socijalnom stanju svakog/svake člana/članice: za zaposlene; za nezaposlene, učenike/učenice, studente/studentice i umirovljenike/umirovljenice; za članove/članice koje ostvaruju naknade koji proizlaze iz mandata SDP-a; za članove/članice koji primaju redovitu plaću iz mandata SDP-a".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dočim se u članku 12 stranačkog statuta navodi da je "član dužan redovito plaćati članarinu, te da se ona uplaćuje na središnji račun SDP-a".

Inače, u zagrebačkom SDP-u, koji je i Mimičina matična organizacija, nedavno se počelo s brisanjem članova koji ne plaćaju članarinu duže od godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bauk spasio Milanovića od bruke

Milanovića je nedavno od brisanja iz članstva spasio Arsen Bauk koji se isprsio i platio njegov dug za proteklih deset mjeseci.

"Taj moj čin može se nazvati jednom vrstom prosvjeda jer je unutarstranačka stvar izašla u javnost, čime se stranci napravila šteta, ali i da se shvati da se netko tko je bivši predsjednik ipak ne bi trebao dovesti u takvu situaciju. SDP čine većinom ljudi koji doista od toga što su SDP-ovci nemaju nikakvu materijalnu korist i zato nije dobro kada netko tko je predstavljao SDP bude loš primjer tim ljudima", kazao je Bauk nakon što je platio zaostale dugove za članarinu Zorana Milanovića koji trenutno u Albaniji radi kao savjetnik tamošnjeg premiejra .

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike