'nema' žalovanja / Udruga upozorava na sustavne probleme. 'Mora javiti da je izgubila dijete, a onda izgubiti prava'

Image
Foto: Shutterstock

Istaknuta članica udruge, koja okuplja roditelje njegovatelje djece s poteškoćama ,objavila je status koji para srce. Napisala je što roditelji moraju napraviti kad ostanu bez svojih mališana

9.12.2022.
12:32
Shutterstock
VOYO logo

Ana Alapić , istaknuta članica udruge Kolibrić koja okuplja roditelje vitalno ugrožene djece, objavila je danas na svom Facebooku fotografiju kolibrića u letu, koji je tužan simbol kad ode netko od njihovih članova.

Objavila je i status o odredbi po kojoj majku preminulog djeteta tjeraju da već drugi radni dan prijavi da je preminuo Centru za socijalnu skrb, a onda joj se po automatizmu ukida naknada roditelja odgajatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezin status prenosimo u cijelosti:

"Kad vidite na profilnim slikama članova Kolibrića sliku kolibrića znači da se opet opraštamo, da opet tugujemo za jednim od naših članova. Znači da će jedna majka u suzama i s nezamislivom boli prvi radni dan morati pokucati na vrata CZSS kako bi rekla da je izgubila najvažnije u životu. S tim danom ova bešćutna država će joj reći nemaš pravo na vrijeme žalovanja, sutra već traži posao. Nisi ti Žalac da ti damo 6+6 da staneš na noge, da oplačeš najmilijeg, da se zbrojiš, da shvatiš kako dalje. Još nas je jedno dijete napustilo a mi smo iznevjerili i ovu majku, opet smo podbacili. Opet."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji njegovatelji djece s teškoćama upozoravaju da roditelji, kad dijete premine, već drugi dan mora na zavod za zapošljavanje i prijaviti se kao nezaposleni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo