grešaka napretek... / Udruga srednjoškolaca izrazila ogorčenost odgodom mature, pa se propisno osramotila

Image
Foto: Facebook

Naravno, nije dugo trebalo da fotografija pisma postane viralna sprdnja na društvenim mrežama

17.6.2015.
20:14
Facebook
VOYO logo

Nakon što je noćas do učenika srednjih škola u Hrvatskoj stigla vijest kako se zbog nekoliko ukradenih ispita odgađa pisanje esejskog dijela državne mature iz hrvatskog jezika, Udruga srednjoškolaca poslala je službeno priopćenje u kojem ističu svoju ogorčenost donešenom odlukom.

Nema sumnje da su to učinili s potpunim pravom, no ono što je u priopćenju upalo u prvi plan brojne su pravopisne pogreške koje su pronađene u tekstu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, nije dugo trebalo da fotografija priopćenja postane viralna sprdnja na društvenim mrežama.

"Žale se zbog pomicanja vremena mature iz hrvatskog, a trebalo bi im još par godina učenja pisanja i čitanja lektire. Ne znam kako će ta dvojica koji su pisala ovo proći na maturi - zacrvenio sam samo ono što me bode u oči i što znam. Usput sam si odgovorio na pitanje: Odakle nam stižu loši političari i nepismeni PR-ovci?", piše u komentaru uz fotografiju na jednom od Facebook profila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedugo nakon toga, v.d. predsjednika Udruge srednjoškolaca na svom je profilu ponudio opravdanje brojnim pogreškama. 

'Kolega Pavao Škoko Gavranović se ujutro u 5:00 sati probudio i tako neispavan krenuo pisati prioćenje za medije jer je NCVVO u 0:53 izdao obavijest kako je esej odgođen. Žao mi je ako smo u žurbi napravili pravopisne greške, još smo mladi i učimo na greškama, ali nema smisla u pravi plan stavljati izraz, koliko bi se trebao eksponirati sadržajadopisa. Naime, prije nekoliko dana AZOO je postavio obavijest kako nema 150 000 kn za najbolje učenike, a sada nas živo zanima kako će NCVVO imati milijune kuna zbog nečijeg propusta. Svakako treba osuditi krađu testova, ali i prozvati odgovorne osobe koje su trebale skrbiti o sigurnosti ispitnih materijala. Toliko od mene', stoji u statusu v.d. predsjednika Udruge srednjoškolaca Lea Fela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook

priopćenje

Image
Foto: Facebook

Državna matura

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo