presuda u utorak / Udarac za Dolačkog: Svjedok koji je trebao potvrditi njegovu priču sudu ispričao nešto sasvim drugo

Održano je posljednje ročište uoči izricanja presude bivšem policijskom načelniku Željku Dolačkom koji je optužen za pljačku u sjedištu MUP-a

1.2.2019.
19:23
VOYO logo

279 tisuća eura, 640 tisuća kuna i 2 kilograma zlata - sve je to nestalo zahvaljujući jednoj pili kojom je obijen sef. Na posljednjoj pili koja se pojavila na sudu, optuženi Željko Dolački našao je grešku i tvrdi da datumi proizvodnje ne odgovaraju. Trgovački centar ponudio je objašnjenje.

"Došao je odgovor da je greškom njihovog kolege koji nije znao o proceduri stavljen datum kad je počela proizvodnja, dakle 4.5.2017.", kazala je Irena Periša Jurković Conjar, djelatnica trgovačkog centra. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Dolački je i u ovom objašnjenju uporno tražio neke nepravilnosti. "Ali na drugim pilama ima samo mjesec, ako je to to... Ali ovdje ima datum 0405", govorio je Dolački na sudu. 

'Razgovarali su vani, nije bilo ulaženja u ured'

Bivši načelnik policije i njegovi odvjetnici pokušali su uvjeriti sud da se ovakvom pilom ne može obiti sef, no do suprotnog zaključka došao je drugi svjedok - vještak za mehaničke tragove. No, svjedok koji je najviše naštetio Dolačkom, pomalo iznenađujeće, onaj je kojeg je sam pozvao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trebao je potvrditi da je Dolački bio u uredu za vrijeme očevida. "Točno se sjećam, gospodin Prša i gospodin Dolački su razgovarali vani. Bila je njihova međusobna komunikacija bez ulaženja bilo kakvog", tvrdi Robert Brozinić, šef očevida.

No, ne samo da u prostoriji nije bilo Dolačkog, a ni aktovke s česticama obijenog sefa. "Kad izađete iz njegove kancelarije, hodnik vam je, na suprotnoj strani zida s lijeve strane je bila stolica i na toj stolici je sigurno bila aktovka", tvrdi Brozinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud presudu donosi u utorak

Ljut zbog ovakvog razvoja događaja Dolački je odmah optužio svjedoka za urotu protiv njega. "S obzirom da je očigledno da je gospodin Brozinić instruiran, govori neistinu, tražio bih suočenje s njime", kazao je Dolački.

Sutkinja je ovaj zahtjev glatko odbila. Danas su tužitelj i obrana izrekli svoje završne riječi, a presuda kojom će završiti ova sudska saga o pilama i zlatu bit će donesena u utorak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo