UDAR NA NAJSIROMAŠNIJE: / Splitski umirovljenici s mirovinom od 1.500 do 2.000 kuna ostaju bez naknade od 100 kuna

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Na nedavno održanoj sjednici splitskog Gradskog vijeća donesena je odluka o povećanju naknade za rođenje djeteta pa se tako predlaže da se naknada za prvo dijete zadrži na trenutnih 2.

6.9.2017.
19:06
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

"Došlo je do privremenog stavljanja van snage kategorije od 1.500,01 do 2.000 kuna. Mi razumijemo socijalni aspekt i jasno nam je s obzirom na visinu prosječne mirovine u Republici Hrvatskoj i našeg prosjeka u Splitu, ali naša ideja je s obzirom na osjetljivost proračuna, 2018. godine izraditi jedan takav program koji će imati baš puno jači upliv u socijalnu kategoriju. I donijeli smo odluku da kroz 2017. jedan dio tih sredstava povećamo porodiljne naknade, odnosno naknade za novorođenu djecu. Kažem, u tijeku je u cijelosti revizija programa socijalne skrbi i već je na stranicama Grada Splita objavljen zahtjev koji stranke moraju dostaviti po pitanju traženja naknade po određenim kategorijama".

Tim je riječima novi potez splitske gradske uprave za portal Dalmacija danas komentirao savjetnik Andre Krstulovića Opare za upravljanje socijalnim politikama, Dragan Brtan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je povećanje porodiljnih naknada svakako pohvalno, šteta je što se to čini uzimanjem od onih koji su već osiromašeni. Mirovine od 1500 do 2000 kuna mnogima nisu dovoljne da njima podmire sve troškove života, a sada ostaju i bez iznosa od 100 kuna koji, iako na prvi pogled ne izgleda puno, umirovljenicima s tako malim mirovinama itekako dobro dođe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo