UČENIK PRIJAVIO PROFESORICU, INAČE UTJECAJNU HDZ-OVKU: / 'Dopustila nam je prepisivanje na državnoj maturi'

Image

Pregledom ispita utvrđeno je da ima mjesta sumnji

12.7.2020.
18:43
VOYO logo

Šestero maturanata Gimnazije Gospić u ponedjeljak ponavlja ispit državne mature iz matematike zbog sumnje da su prepisivali dok je dio njih čuvala profesorica hrvatskog jezika, Anela Serdar Pašalić, inače u gradu poznata i kao utjecajna HDZ-ovka.

Krajem lipnja, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja dobio je prijavu o masovnom prepisivanju na vo konkretnom ispitu, a u prijavi stoji kako je upravo profesorica Serdar Pašalić dopustila prepisivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NCVVO je uistinu pokrenuo postupak te je utvrđeno da je kod dijela učenika koji su ispit pislai u sitoj prostoriji uočeno podudaranje netočnih odgovora bez strukture zadatka.

"Ne želim se izjašnjavati i nemam potrebe se izjasniti oko toga. Što se tiče NCVVO-a, svi mi potpisujemo izjavu o tajnosti podataka i ne možemo davati nikakve izjave. Svi smo u malim sredinama aktivni na bilo koji način i podložni smo raznim utjecajima. Osobnim i profesionalnim habitusom ne želim odgovarati na takve floskule, odgovorno radim svoj posao i za to imam rezultate", rekla je proferica Serdar Pašalić za 24 sata kad su je tražili komentar ovog slučaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je ujedno i gradska vijećnica i predsjednica Zajednice žena HDZ-a ‘Katarina Zrinski Gospić’, a na parlamentarnim izborima 2016. bila je voditeljica kampanje Darka Milinovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo