Tehnička škola Karlovac / Učenici neugodno iznenađeni: Ako žele na etiku umjesto na vjeronauk, u školu moraju i subotom

Image
Foto: Ilustracija/Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ravnatelj škole tvrdi da učenici etiku moraju slušati subotom jer "ne može drugačije"

11.9.2019.
17:02
Ilustracija/Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Učenici Tehničke škole Karlovac koji su umjesto vjeronauka odlučili slušati etiku na nastavu iz tog predmeta morat će dolaziti - subotom.

Kako se Jutarnjem listu požalila majka jednog učenika prvog razreda, njezin se sin prvi dan škole neugodno iznenadio kada je njega i još dvoje kolega u razredu koji se nisu odlučili za vjeronauk, od ukupno 20 učenika, razrednica obavijestila da će njih troje morati u školu i - subotom. Nije, kaže majka, dobio nikakvo drugo objašnjenje, čak ni termin u kojem će se nastava iz etike održavati. Zasad zna samo da će, za razliku od većine učenika iz razreda koji pohađaju vjeronauk, on umjesto pet dana u školu odlaziti šest dana u tjednu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj škole Ivan Janković za Jutarnji list rekao je da učenici etiku moraju slušati subotom jer "ne može drugačije".

"Radimo u dvije smjene, imamo 31 odjeljenje i ne možemo vezati nastavu vjeronauka da ide paralelno s etikom. Da smo mogli, već bismo to sami napravili, ne bismo čekali nečiji pritisak", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino rješenje ravnatelj vidi u prelasku škole na rad u jednoj smjeni, ali ni to nije jednostavan pothvat. Kaže: "To su vam vječni pothvati, to je misterij. Da bismo mi prešli u jednu smjenu, trebalo bi investirati 15, 20 milijuna kuna u zgradu, da se prostorije adekvatno urede, ali osnivač škole za to sada nema uvjete, a kad će imati, ne znamo". 

"Mogu se javno svima ispričati, ali ne zato što sam kriv, nego zato što mi je žao da su djeca zakinuta. Suosjećam i iskreno mi je žao, ali ne možemo drukčije organizirati", tvrdi ravnatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo